#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

27 Απριλίου 2016

Λουκέτα στα Σούπερ Μάρκετ Καρυπίδη (Αρβανιτίδη) - Στο δρόμο 1400 εργαζόμενοι

>

Άσχημο Πάσχα για 1400 εργαζομένου του ομίλου Σούπερ Μάρκετ Καρυπίδη (πρώην Αρβανιτίδη) που δραστηριοποιούνταν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.


Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε η εταιρία Αφοί Καρυπίδη, προκειμένου να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές, με τους οποίους επιδιώκει έναν πιο ευνοϊκό διακανονισμό οφειλών.


ΜΕΣΑΙΑ ΣΤΕΝΟΜΑΚΡΗ

Αυτό έχει σαν συνέπεια καταρχήν να μην πληρωθούν τα οφειλόμενα οι 1400 εργαζόμενοι της εταιρείας και να ψάχνουν εν μέσω "εορταστικής περιόδου" εργασία σε έναν δυσμενές εθνικό και οικονομικό περιβάλλον.

Τα λουκέτα που θα ακολουθήσουν θα είναι ακόμα πιο ηχηρά...

Πάντως η εταιρεία Αφοί Καρυπίδη σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 δεν σχετίζεται με πτώχευση της Αφοί Καρυπίδη, αλλά με την προσπάθεια εξυγίανσής της, ενώ ξεκαθαρίζει ότι συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της.

«Η αίτηση, που θα συζητηθεί στις 8/6/2016, κατατέθηκε αποκλειστικά και μόνο για χρέη που δημιούργησε στο παρελθόν η πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Αρβανιτίδη, σε παλαιότερες χρήσεις, κατά τις οποίες δεν είχε καμία μετοχική σχέση η εταιρεία Αφοί Καρυπίδη.

Η προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρείας δεν αγγίζει κανέναν και προπάντων κανέναν εργαζόμενο, παρά μόνο τη ρύθμιση των οφειλών προς το ΙΚΑ και την εφορία» συμπληρώνει η εταιρεία. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργία μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.

«Η επιλογή μας αυτή είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα για να διαφυλάξουμε και να διεκδικήσουμε τους μισθούς μας αλλά και τις θέσεις εργασίας μας.

Τα καταστήματα είναι άδεια από εμπορεύματα και τα όποια χρήματα έχουν τα ταμεία δεν ξέρουμε που πηγαίνουν.

Η εταιρεία μας γεμίζει με υποσχέσεις και ψέματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις. Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας.

Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτό που περάσαμε πριν από 2 περίπου χρόνια επί Αρβανιτίδη» αναφέρεται στην ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι καλούν το υπουργείο Εργασίας να επισπεύσει την τριμερή συνάντηση που έχουν ζητήσει και απαιτούν:
- Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
- Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας
- Την πλήρη ενημέρωση σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων

Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο δικαιόχρησης που είχε υπογράψει η Μαρινόπουλος Α.Ε. τον Μάρτιο του 2014, αφορούσε αρχικά 149 καταστήματα, τα οποία όμως μειώθηκαν σε 141 μετά από κινήσεις αναδιοργάνωσης που έγιναν.
Τότε, η σχετική συμφωνία αφορούσε στο σύνολο του δικτύου των καταστημάτων της Αρβανιτίδης ., το οποίο θα λειτουργούσε υπό καθεστώς δικαιόχρησης, με τα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας να μετονομάζονται άμεσα σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express και την αποθήκη της Αρβανιτίδηςστη Βέροια να τροφοδοτεί τα καταστήματα του δικτύου με νέα γκάμα προϊόντων, στα οποία θα περιλαμβάνονται και  τα προϊόντα με σήμα «Carrefour».

Τέλος, το συμβόλαιο δικαιόχρησης έληξε στις 134 Φεβρουαρίου 2016.

Από το Blogger.