#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

07 Απριλίου 2016

Απασφάλισε η Λαγκάρντ από τη Νέα Υόρκη! Ξέχασε το κούρεμα και αποκάλυψε πως το ασφαλιστικό πάει στα βράχια - Τι θα συμβεί στις 15 Απριλίου

>


- Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μίλησε στο συνέδριο “Women in the World Summit” στη Νέα Υόρκη
- “Ας επιλέξουν οι Ευρωπαίοι τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους”
- “Ελπίζω ότι θα σημειωθεί πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα τις επόμενες εβδομάδες”
- Monde: Οι πιστωτές της Ελλάδας είναι έτοιμοι να συζητήσουν το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους στην Ουάσιγκτον

"Το ασφαλιστικό οδηγείται στα βράχια" ήταν η ατάκα... φωτιά της Κριστίν Λαγκάρντ, στην ομιλία της στο συνέδριο “Women in the World Summit” στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε εκτενή αναφορά στην Ελλάδα... ξεχνώντας όμως το κούρεμα του χρέους.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, αναφερόμενη στο πώς θα διευθετηθεί το βαρύ χρέος που κουβαλάει η Ελλάδα η κ. Λαγκάρντ έριξε στο τραπέζι την πρόταση επέκτασης των ωριμάνσεων και της μείωσης των επιτοκίων των ευρωπαϊκών δανείων, χωρίς να επικαλεστεί ούτε μία φορά την λέξη "κούρεμα" ή "διαγραφής" του ελληνικού χρέους. "Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι λογικοί για το χρέος που μπορεί να σηκώσει η χώρα. Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του. Ας επιλέξουν τον τρόπο που θα το πράξουν. Μπορεί να γίνει με επέκταση του χρόνου αποπληρωμής ή μείωση των επιτοκίων»", είπε.
Δεν πρόκειται για... αποκαλύψεις των Wikileaks

 Στη... σκιά των αποκαλύψεων των Wikileaks για τους διαλόγους Τόμσεν - Βελκουλέσκου, η Κριστίν Λαγκάρντ δεν θα μπορούσε να αποφύγει τις αναφορές σε αυτό το θέμα, λέγοντας όμως ότι ουσιαστικά δεν πρόκειται για αποκαλύψεις. Κι αυτό, διότι αυτοί οι διάλογοι δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα καινούργιο από τα όσα ήδη έχει κατά καιρούς πει το ΔΝΤ σε σχέση με την Ελλάδα και την ελάφρυνση χρέους.

"Δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό στη θέση του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Από τον Ιούλιο που υπήρξε η συμφωνία λέμε δύο πράγματα: σε αυτή τη χώρα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Το χρέος αυτής της χώρας είναι πολύ υψηλό. Αυτά τα δύο θέματα υπογραμμίζαμε πάντα και πάντα τονίζαμε ότι θα πρέπει να αντιμετωπισθούν. Τα περισσότερα θα πρέπει να τα προωθήσουν οι ίδιοι οι Έλληνες. Για παράδειγμα το ασφαλιστικό σύστημα. Γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε μεταρρυθμίσεις. Γνωρίζουν ότι (σ.σ. το ασφαλιστικό σύστημα) βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, εάν παραμείνει στην κατάσταση που είναι σήμερα. Θα πρέπει παράλληλα να πατάξουν την φοροδιαφυγή, να την πατάξουν ουσιαστικά. Απέχουν αρκετά από αυτό" ανέφερε.

"Ελπίζω ότι θα σημειωθεί πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα τις επόμενες εβδομάδες", φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα.


Le Monde: Στο τραπέζι το ελληνικό χρέος την επόμενη εβδομάδα

Την ίδια ώρα η "Monde", επικαλούμενη πηγές της, μεταδίδει πως "οι πιστωτές της Ελλάδας είναι έτοιμοι να συζητήσουν το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους τις επόμενες ημέρες στα περιθώρια περιθώριο της εαρινής συνεδρίασης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις 15-17 Απρίλιου στην Ουάσιγκτον".

"Όλοι οι πρωταγωνιστές θα είναι εκεί: Η Κριστίν Λαγκάρντ, πρόεδρος του Ταμείο, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής" σημείωσε μια πηγή.

"Ναι, θα γίνουν κάποιες αρχικές επαφές, αυτό μπορεί να βοηθήσει το ΔΝΤ να πάρει θέση" ανέφερε μια ανώτατη ευρωπαϊκή πηγή.

Οι προκαταρκτικές αυτές συζητήσεις για το χρέος ανάμεσα στην Αθήνα και τους θεσμούς θα συνεχιστούν και στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας στις 22 με 23 Απριλίου, κατά την διάρκεια του Eurogroup, μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα.

newsit.gr

Από το Blogger.