#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

24 Απριλίου 2016

Στο 237% το χρέος ρεκόρ της Κίνας τρομάζει τις αγορές!

>

Μπροστά στο οικονομικό μέγεθος της Κίνας, κρίσης όπως η Ελληνική μοιάζουν με σταγόνα μπροστά στον απέραντο ωκεανό των αγορών!  Μεγάλο επενδυτές έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για το χρέος της Κίνας που έχει εκτοξευθεί 237% του ΑΕΠ της, σύμφωνα με τα στοιχεία τριμήνου και καθώς ξεπερνά τα 2,5 τρις δολάρια μία ενδεχόμενη αναταραχή θα σάρωνε Αμερική και Ευρώπη.

Οι κινέζοι έχουν ξεκινήσει ένα δικό τους πρόγραμμα «φτηνού» χρήματος για την τόνωση της εθνικής αγοράς, με στόχο την επιστροφή σε μία πιο δυναμική αναπτυξιακή τροχιά και σύμφωνα με τους Financial Times, ο προβληματισμός εστιάζεται κυρίως στην ταχύτητα αύξησης του. Όπως τονίζουν οικονομικοί αναλυτές, αν και το μέγεθος του χρέους της Κίνας από μόνο του είναι λόγος ανησυχίας, το πιο ανησυχητικό είναι η ταχύτητα με την οποία αυξήθηκε από το 148% το 2007 στο 237% το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Ένα ποσοστό που είναι πολύ υψηλότερο  από άλλες αναπτυσσόμενες οικονομίες, κάνει τον επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής Goldman Sachs, Χα Τζιμίνγκ,  να γράφει  ότι «Κάθε μεγάλη χώρα με ταχεία αύξηση του χρέους έχει βιώσει είτε οικονομική κρίση ή παρατεταμένη επιβράδυνση της αύξησης του ΑΕΠ».

Τέλος όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, το σημερινό επίπεδο χρέους και η αλληλεξάρτηση στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, προκάλεσαν εν μέρει την πρόσφατη προειδοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι «η Κίνα αποτελεί αυξανόμενο κίνδυνο για τις προηγμένες οικονομίες».

www.kontranews.gr/

Από το Blogger.