#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

18 Απριλίου 2016

ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ-ΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΑΡΑΤΣΙ 300 ΕΥΡΩ! ΕΞΤΡΑ ΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ!

>

Απ’ την αρχή το ΔΝΤ ήθελε μέτρα 9 δισ. Τώρα και μετά τις τελευταίες εξελίξεις όλα δείχνουν ότι αυτό είναι το ποσό στο οποίο καταλήγει η διαπραγμάτευση, αν και για επικοινωνιακούς λόγους τα επιπλέον 3 δισ. δεν θα γραφτούν σε ένα χαρτί. Απλά θα συμφωνηθούν, θα προϋπολογιστούν και θα περιμένουν στη γωνία ώστε στην πρώτη αστοχία των μέτρων που θα ληφθούν άμεσα να ενεργοποιηθούν.


Οι δύο βασικοί πυλώνες για τα νέα μέτρα θα είναι η μείωση του αφορολόγητου από τα 9.500 που είναι σήμερα, όχι μόνο στα 9.100 ευρώ αλλά ακόμη πιο κάτω.

Παρά το γεγονός ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως ο ίδιος δεν υπογράφει μικρότερο αφορολόγητο το σχέδιο προβλέπει σε περίπτωση αστοχίας στα έσοδα διπλή, σταδιακή μείωση.

Έτσι αν η κυβέρνηση δεν πιάσει τους στόχους θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου 8.636 ευρώ, δηλαδή από τα 2.100 που είναι σήμερα και από τα 2.000 με τη μείωση στα 9.100 το αφορολόγητο θα πέσει στα 1.900 ευρώ. Εάν η χώρα παραμείνει εκτός στόχων και το 2017, τότε θα υπάρξει επιπλέον μείωση του αφορολόγητου, στα 8.182 ευρώ, δηλαδή η έκπτωση του φόρου θα πέσει στα 1.800 ευρώ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για την τσέπη μας;

Δείτε πως διαμορφώνονται οι ετήσιοι φόροι με τις αλλαγές στο αφορολόγητο:Δεν είναι όμως μόνο το αφορολόγητο. Ως και το 1/3 των επιπλέον μέτρων μπορεί να καλυφθεί από τις συναλλαγές.

Το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει έσοδα ως και 1 δισ. ευρώ το χρόνο από την επιβολή φόρου ένα τοις χιλίοις. Παρά την αντίδραση των δανειστών στο μέτρο αυτό η κυβέρνηση προτιμά το χαράτσι στις συναλλαγές με μικρή επιβάρυνση όλων, παρά την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% (και προσεχώς στο 24%) στο ρεύμα και το νερό, καθώς εκτός από την άμεση επιβάρυνση στα νοικοκυριά θα φέρει και έμμεσες επιβαρύνσεις καθώς ειδικά το ρεύμα θα αυξήσει την τιμή παραγωγής σε μια σειρά από προϊόντα.


http://www.makeleio.gr/

Από το Blogger.