#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

11 Απριλίου 2016

Μπροστά στην αυξανόμενη υποβρυχιακή δύναμη Ρωσίας και Κίνας η Αμερική βγάζει στη Θάλασσα το Sea Hunder

>


Μπροστά στη διαρκώς αυξανόμενη απειλή των ρωσικών και κινεζικών υπερυποβρυχίων που έχουν κυριολεκτικά κατακλύσει τον Ειρηνικό Ωκεανό, το Αμερικανικό πεντάγωνο ρίχνει στη "μάχη" το Sea Hunter.

Ο αμερικανικός στρατός ελπίζει ότι Sea Hunter, ένα νέο μη επανδρωμένο πολεμικό πλοίο που στοχεύei στην ανίχνευση και τον εντοπισμό υποβρυχίων θα βοηθήσει τους Αμερικανούς να αποτρέψει την απειλή από μεγάλες υποβρυχιακές δυνάμεις  όπως η Β. Κορέα, η Κίνα και η Ρωσία.

Το πρωτότυπο του πλοίου που θεωρείται από το Πεντάγωνο ως εργαλείο για τη διατήρηση της Αμερικής παγκόσμιας θαλάσσιας κυριαρχίας, παρουσιάστηκε στο κοινό στις 6 Απριλίου 2016

Το 40 μέτρων μήκους σκάφους, κινείται με  ντίζελομηχανές που δημιουργείται είχε βαπτιστεί "πλοίο φάντασμα" λόγω της προβλεπόμενης δυνατότητα  της λειτουργίας του με τηλεχειρισμό σε ποσοστό 100%.

Sea Hunter έχει τη δυνατότητα αυτόματων ελιγμών αποφυγής εμποδίων (φυσικά, τεχνητά, άλλα σκάφη κλπ) και   ως η «πλωτή έκδοση των αυτο-οδηγούμενων αυτοκινήτων της Google."

Σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα της Google όμως, το πλοίο θα έχει μια σαφή αποστολή: να παρακολουθεί τα νέας γενιάς αθόρυβα ντιζελοκίνητα υποβρύχια  της Ρωσίας και της Κίνας.


Ο  Peter Singer, ένας εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι " είμαστε βαθύτατα  ανήσυχοι   για τις προόδους που η Κίνα και η Ρωσία έχουν κάνει στο χώρο του υποβρυχιακού πολέμου."


Το πλοίο θα υποβληθεί σε διετές δοκιμές για να αποδείξει τις δυνατότητές του πριν τεθεί σε χρήση. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που  μη επανδρωμένο σκάφος χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό, το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι σε θέση να κινείται για μήνες μέσα στον  ωκεανό διανύοντας χιλιάδες μίλια μακριά από τις βάσεις, σύμφωνα με τους δημιουργούς του σκάφους.

Το Sea Hunter εκτιμάται ότι θα κοστίσει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ μέχρι $ 20 εκατομμύρια. Το κάθε πλοίο θα έχει κόστος λειτουργίας  $ 15.000 με $ 20.000 ημερησίως για συντήρηση και καύσιμα, ποσοστό μειωμένο κατά 60 περίπου τις 60% σε σύγκριση με αυτά που  δαπανώνται για άλλα αμερικανικά πολεμικά πλοία του είδους και τους μεγέθους του, χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα των πληρωμάτων (μισθοί, διατροφή κλπ).Από το Blogger.