#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

23 Απριλίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου με μια μεγάλη βόλτα στην Αθήνα

>

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς, από την UNESCO, ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» από τη ζωή, την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616), τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ και τον Μιγκέλ ντε Θερβάντες.


Ο μεγαλύτερος Περίπατος Βιβλίου στην Αθήνα

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει τον μεγαλύτερο Περίπατο Βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας, ελπίζοντας, τα επόμενα χρόνια, η διοργάνωση να επεκταθεί σε όσες περισσότερες πόλεις της Ελλάδας είναι δυνατόν.

Πρόκειται για μια όμορφη βόλτα στην Αθήνα του βιβλίου, η οποία περιλαμβάνει γνωστά και άγνωστα σημεία, που το αθηναϊκό κοινό δεν έχει συχνά την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά.

Η βόλτα θα περνά μέσα από βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και βιβλιοθήκες, συνολικά 22 σημεία του κέντρου της πόλης. Μέσα από αυτήν, οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και, κυρίως, να βρεθούν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά του, το αναγνωστικό κοινό είναι ελεύθερο να επιλέξει τη δική του διαδρομή.

Προτείνεται ο Περίπατος να ξεκινήσει με ξενάγηση στο ιστορικό κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), στην οδό Πανεπιστημίου. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά τρεις ξεναγήσεις στον χώρο της Βιβλιοθήκης και του αναγνωστηρίου (ώρα έναρξης: 10:00, 11:30 και 13:00), με αναφορές στην ιστορία της και τις συλλογές της.

Επίσης, θα γίνει ενημέρωση για τη διαδικασία μετεγκατάστασής της στο νέο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπως επίσης και για τις ιδιαίτερα σημαντικές νέες προοπτικές και υπηρεσίες που θα προσφέρει η Εθνική Βιβλιοθήκη στις νέες εγκαταστάσεις. Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από το έμπειρο προσωπικό της ΕΒΕ, θα διαρκέσουν είκοσι λεπτά και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

O Περίπατος θα συνεχιστεί σε εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία του κέντρου, περιμετρικά της Εθνικής Βιβλιοθήκης, με όρια το Σύνταγμα, την οδό Καραγιώργη Σερβίας, την οδό Αθηνάς και την οδό Καλλιδρομίου, και περιλαμβάνει τις οδούς Κολοκοτρώνη, Βουλής, Ακαδημίας, Σόλωνος, Σκουφά, Χαριλάου Τρικούπη, Ζωοδόχου Πηγής, Ζαλόγγου, Διδότου, Τοσίτσα και Μασσαλίας.
Σε όλους τους χώρους, διοργανώνονται μία ή περισσότερες εκδηλώσεις βιβλίου, με πολλούς αγαπημένους πεζογράφους, ποιητές, μεταφραστές, επιμελητές και εκδότες, οι οποίοι θα υποδέχονται το κοινό. Ως αναμνηστικό, με τις αγορές βιβλίων, θα δίνονται αναμνηστικές πάνινες τσάντες με το λογότυπο «Διαβάζω & Αλλάζω».

Με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με σκοπό όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι, αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες, και όλοι μαζί να οδηγηθούν στα βιβλιοπωλεία και τις βιβλιοθήκες, όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων φιλοδοξούν αυτός ο εορτασμός να καθιερωθεί και να αποτελέσει εφαλτήριο για νέες ενέργειες και ευκαιρίες ανάδειξης της ανάγνωσης, να λειτουργήσει ως ένα μοναδικό όχημα μάθησης, ψυχαγωγίας και προσωπικής προόδου, μέσα από το οποίο θα προωθηθεί η τόσο αναγκαία υπόθεση της παιδείας και του πολιτισμού, που, στις μέρες μας, παραμελούνται όσο ποτέ άλλοτε.

http://www.zougla.gr

Από το Blogger.