#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

24 Απριλίου 2016

Ακόμα και με τον εισαγγελέα να πάτε αν σας μπουν μετανάστες η κατάληψη δεν μπορεί να σταματήσει...

>


Γράφει ο Ζαχαρίας Μυτιληνιός

Είμαι σίγουρος ότι λίγο πολύ έχετε παρακολουθήσει το κωμικοτραγικό περιστατικό της Συριζαίας Αλίκης Παπαχελά, ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου CITY PLAZE στο κέντρο της Αθήνας, όπου εδώ και 4 μέρες βρίσκεται υπό κατάληψη από αναρχικούς και μάλιστα έχουν βάλει και -50- μετανάστες μέσα.

Να σας δώσω τώρα τις πληροφορίες που έχω μαζέψει χθες και σήμερα γιατί εκτός από το κωμικοτραγικό του συγκεκριμένου περιστατικού (το Like που πάτησε για την κατάληψη, αλλά και την βλακώδη αντίδραση της όταν κατάλαβε ότι το υπό κατάληψη ξενοδοχείο ήταν δικό της...).

Αυτή τη στιγμή το PLAZA δεν είναι ο μόνος υπό κατάληψη χώρος που τον έχουν μετατρέψει σε άτυπο χώρο διαμονής μεταναστών. Υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι χώροι για τους οποίους οι ιδιοκτήτες είτε έχουν προχωρήσει στη λήψη δικαστικών μέτρων - που η αστυνομία ΝΟΜΙΜΑ δεν εφαρμόζει - είτε γνωρίζουν την δαιδαλώδη νομοθεσία για το θέμα αυτό και κάνουν υπομονή, μήπως και βρεθεί τρόπος να φύγουν από τη χώρα μας.
Ψάχνοντας το θέμα έπεσα πάνω σε περίεργες "συμβουλές" σε ιστοσελίδες ακροαριστερών σχετικά με το θέμα των καταλήψεων, που μεταξύ των άλλων περιέγραφαν οι "νομιμοί" των ομάδων γιατί η αστυνομία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να προβεί σε εκκενώσεις χώρων. Θα μου πείτε είναι δυνατόν; Και όμως είναι δυνατόν και μάλιστα κατ΄εφαρμογή νόμων και διατάξεων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ισχύουν εδώ και 30 χρόνια. Το χειρότερο δε είναι ότι οι νόμοι αυτοί είναι απίθανο να αλλάξουν γιατί οι διατάξεις τους είναι κατ΄εφαρμογή του αναθεωρημένου συντάγματος του 1986 (αυτό που έβαλε χέρι Βαγγέλα Βενιζέλου).

Για να μην σας πήξω με νόμους και διατάξεις να σας ενημερώσω ότι σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο αν σας κάνουν κατάληψη στο ακατοίκητο ακίνητο σας (όχι την πρώτη κατοικία σας) τότε όσες εισαγγελικές παραγγελίες και δικαστικές αποφάσεις και να πάτε στην αστυνομία, αυτή δεν μπορεί να κάνει τίποτα, γιατί πρέπει πρώτα να περάσετε από τον δήμο, την περιφέρεια και το ΥΠΕΚΑ, τα οποία πρέπει πρώτα να βρούν χώρους κατάλληλους για την προσωρινή  στέγαση  των καταληψιών...

Μιλάμε για διαδικασίες που σε παλαιότερες περιπτώσεις κράτησαν μέχρι και 20 χρόνια (περίπτωση Νομισματοκοπείου με τους τσιγγάνους, Καποτά με τους ρωσοπόντιους, καταυλισμών Ζεφυρίου, Άνω Λιοσίων, Ασπροπύργου, υπόθεση Βίλλα Αμαλίας, κτιρίου ΝΑΤ στην Πατησίων, Κτίριο Γκίνη κλπ) και που ακόμα και σήμερα για ΚΑΜΙΑ από αυτές δεν έχουν βρει λύση.

Τι να κάνετε όμως τότε;

Τα πράγματα είναι πολύ απλά...

Ή θα κάνετε την κότα παρακαλώντας να βρει το κράτος γενικευμένη λύση (δλδ ποτέ) ή τους βγάζετε μόνοι σας (το πως δεν μπορώ να σας το πω αλλά είμαι σίγουρος ότι το φαντάζεστε και μην ξεχνάτε ότι η ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ πλέον είναι πταίσμα του κώλου,..).

Από το Blogger.