#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

24 Απριλίου 2016

Στο δρόμο του ΓΑΠ ο Ολάντ - Ψέκασε με μπόλικα χημικά τους Γάλλους "αγανακτισμένους"

>

Σχόλιο: Θυμηθείτε ότι το κίνημα των Γάλλων Αγανακτισμένων είναι στο δρόμο εδώ και πολλές εβδομάδες και όμως εκτός από τη Ζούγκλα και λίγα ακόμα μπλογκ ΚΑΝΕΝΑΣ στην Ελλάδα δεν το δείχνει... Το γιατί το αφήνω σε εσάς.


Δακρυγόνα, τραυματίες και συλλήψεις. Αυτός είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων στο Παρίσι. Μετά από τρεις εβδομάδες διαδηλώσεων κατά των εργασιακών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις τα ξημερώματα του Σαββάτου γύρω από την πλατεία της Δημοκρατίας ενώ διαδηλωτές του κινήματος Nuit Debout έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς τη λεωφόρο du Faubourg Saint-Martin.

Τουλάχιστον 12 άτομα συνελήφθησαν και όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας θα ακολουθηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες και όλοι οι συλληφθέντες στο εξής θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου, όπως αναφέρει η Le Figaro.

"Μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα, παρά τις εκκλήσεις προς το πλήθος να διαλυθεί, οι συγκρούσεις πολλαπλασιάστηκαν και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων" τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας και προσέθεσε ότι υπήρξαν και κάποιοι τραυματίες στη διάρκεια των συγκρούσεων.

Το κίνημα Nuit Debout (ή ‘Όλη Νύχτα στο Πόδι’) που σαρώνει τη Γαλλία τις τελευταίες εβδομάδες ξεκίνησε ως διαμαρτυρία κατά της ανιεργατικής πολιτικής του κράτους και εξελίχτηκε σε ένα κίνημα αγανακτισμένων.

Συνεχόμενα επεισόδια σε όλη τη Γαλλία

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της 19ης Απριλίου και σε Παρίσι, Λιλ , Ρεν, Μπορντό, Μασσαλία, Λυών, Γκρενομπλ, Νάντη. Η ολονυχτία διαδηλώσεων γιγαντώνεται στη Γαλλία και η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστείλει τις κινητοποιήσεις.

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές οι οποίοι προσπάθησαν να διαδηλώσουν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο κρατώντας ένα πανό που έγραφε " πεινάμε".

 Πώς γεννήθηκαν οι Γάλλοι "αγανακτισμένοι"

Οι δυναμικές διαδηλώσεις ξεκίνησαν από τις 31 Μαρτίου και το Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου, σε πάνω από 50 πόλεις στη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ισπανία, 120.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν κατά της λιτότητας, της παγκοσμιοποίησης, της αυξανόμενης ανισότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, και της σκληρής αντιμεταναστευτικής ευρωπαϊκής πολιτικής.

Στις 18 Απριλίου η αστυνομία εκκένωσε τον καταυλισμό στην Place de la Republique στο κέντρο του Παρισιού μετά από εφτά νύχτες αλλά οι διαδηλωτές δήλωσαν αποφασισμένοι να παραμείνουν.

Αναφερόμενη στη γέννηση αυτού του κινήματος, η Angelique Chrisafis του Guardian γράφει από το Παρίσι:

"Ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου με μια ολονύκτια καθιστική διαμαρτυρία στο Παρίσι μετά τις πρόσφατες διαδηλώσεις φοιτητών και ενώσεων εργαζομένων κατά των αλλαγών του εργατικού νόμου που πρότεινε ο Φρανσουά Ολάντ. Αλλά το κίνημα και η ριζοσπαστική νυχτερινή του δράση γεννήθηκε μήνες νωρίτερα σε μια συνάντηση αριστερών ακτιβιστών στο Παρίσι.

Υπάρχει κάτι εδώ που δεν το έχω ξαναδεί στη Γαλλία –όλοι αυτοί οι άνθρωποι συμφωνούν μεταξύ τους και δίνουν ραντεβού εδώ κάθε βράδυ για να μιλήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες- από το θέμα της στέγασης μέχρι τους μισθούς παγκοσμίως, τους πρόσφυγες, ό,τι θέμα μπορείτε να φανταστείτε. Κανείς δεν τους είπε να το κάνουν, δεν υπάρχουν οργανώσεις από πίσω –έρχονται από μόνοι τους."

Από το Blogger.