#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

15 Απριλίου 2016

Τα δακτυλικά αποτυπώματα πληρώνουν τα πάντα στην Ιαπωνία

>

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει βάλει σε εφαρμογή το σύστημα δακτυλικού αποτυπώματος, που θα επιτρέπει στους τουρίστες να πληρώνουν αγαθά και υπηρεσίες - στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο -, αναφέρει η Japan News.

Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι. Οι τουρίστες θα καταχωρήσουν δακτυλικά αποτυπώματα, διαβατήριο και την πιστωτική κάρτα τους, μαζί με πληροφορίες, κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Θα είναι σε θέση να πληρώσουν με τα στοιχεία τους σε τουλάχιστον 300 καταστήματα και ξενοδοχεία που συμμετέχουν στη δοκιμή επί του παρόντος, και θα προστεθούν περισσότερες υπηρεσίες όσο το σύστημα επεκτείνεται.

Στην πορεία, ένας οργανισμός θα μετατρέπει τις πληροφορίες των ανώνυμων δεδομένων που συλλέγονται για ανάλυση, έλεγχο αγοράς και δαπάνης χρημάτων των τουριστών.Οι πληροφορίες αυτές θα χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση της τουριστικής βιομηχανίας.

Ζητώντας απο ένα τουρίστα να καταχωρήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά το σύστημα πληρωμής είναι εντελώς νέο.Η Ιαπωνία ήδη το κάνει όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ιαπωνική κυβέρνηση λέει ότι ένα βιομετρικό σύστημα πληρωμής, όπως αυτό θα κάνει τα ταξίδια και τις αγορές πολύ πιο εύκολα και πιο ασφαλή από ό, τι με μετρητά ή πιστωτικές κάρτες.
Αλλά, όπως επισημαίνει το FastCoExist, ακόμα κι αν τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι μοναδικά σε ιδιώτες, εξακολουθεί να μην είναι η πιο ασφαλής μέθοδος εντοπισμού ανθρώπων.

Τα "Βιομετρικά" στοιχεία είναι εύκολο να κλαπούν, δήλωσεο Bruce Schneier στο FastCoExist. "Τα δακτυλικά αποτυπώματα, και η σάρωση της ίριδας, είναι εύκολα εντοπίσιμα απο hackers, που αντιγράφουν τα αποτυπώματα υπαλλήλων από αντικείμενα που έχουν αγγίξει, και πολλές περιπτώσεις έχουν δημοσιευτεί στο Διαδίκτυο."

Ο έλεγχος ταυτότητας, χρησιμοποιώντας δακτυλικά αποτυπώματα για τον έλεγχο ευαίσθητων δεδομένων, είναι καλύτερα όταν συνδυάζεται με ένα δεύτερο επίπεδο ασφαλείας, όπως έναν κωδικό πρόσβασης."Οι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να αλλάξουν, αλλά αν κάποιος αντιγράψει το αποτύπωμά σας, τότε πραγματικά "ατυχήσατε", είπε ο Schneier.http://www.prisonplanet.gr

Από το Blogger.