#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

04 Απριλίου 2016

Στουρνάρας: "Να πουληθούν όλα τα κόκκινα δάνεια"

>

Τι είπε σε κλειστό δείπνο με επιχειρηματίες. "Βλέπει" δύσκολα μέτρα

Όλο το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων που έχουν καταγεγραμμένο οι τράπεζες και το οποίο μέχρι και την περασμένη Τετάρτη διαμορφωνόταν στα 107 δις. ευρώ, επιθυμεί να πουληθεί o διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρας. Την άποψη αυτή εξέφρασε, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του ependisinews.gr,  σε κλειστό δείπνο με επιχειρηματίες στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, καθώς, όπως είπε είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποφορτιστούν οι ισολογισμοί τους και να εισρεύσει φρέσκο χρήμα στα ταμεία τους.

Ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να ξεκαθάρισε στους επιχειρηματίες ότι ουσιαστικά η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με το κουαρτέτο έχει ολοκληρωθεί. Φέρεται να είπε ότι υπάρχει «λευκός καπνός» από τις διαπραγματεύσεις και πως έχει επιτευχθεί συμφωνία τόσο στο ασφαλιστικό, όσο και στα φορολογικά μέτρα που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας.   Ο ίδιος θεωρεί ότι τα μέτρα είναι δύσκολα για το εσωτερικό, αλλά θα στείλουν μήνυμα εμπιστοσύνης στους ξένους επενδυτές που θέλουν να έρθουν στην χώρα και να βάλουν τα χρήματά τους, αλλά και στις αγορές, αφού η επίτευξη συμφωνίας θα συμβάλει στην αποκλιμάκωση των τιμών των ομολόγων και κατ’ επέκταση στην αλλαγή του κλίματος στο Χρηματιστήριο.

Βεβαίως, μετά τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου και την δημοσιοποίηση των αποκαλυπτικών διαλόγων μεταξύ Τόμσεν και Βελκουλέσκου,είναι πιθανό να επιβαρύνει το κλίμα των διαπραγματεύσεων, αφού η κυβέρνηση θέλει να έχει επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις 15 Απριλίου.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο κ. Στουρνάρας κι έτσι, όπως το μετέφερε στους παριστάμενους επιχειρηματίες και – κατά την άποψή του πάντα- θα αποτελέσει το ζητούμενο προς επίλυση μέχρι την τελευταία στιγμή είναι τα «κόκκινα δάνεια». Όπως μεταφέρουν πηγές που συμμετείχαν στο δείπνο, η άποψη που έχει διατυπώσει ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, είναι να πουληθούν στο σύνολό τους σε τιμές που θα συμφωνήσουν τα πιστωτικά ιδρύματα με τις εξειδικευμένες εταιρείες διαχείρισης (όπως ακριβώς ήταν η διατύπωσή του).  


http://ependisinews.gr

Από το Blogger.