#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

08 Απριλίου 2016

Η κυβέρνηση έκανε «δώρο» στον Φωτόπουλο, νέα θητεία στο ΔΣ της ΔΕΗ

>

Με «φωτογραφική» τροπολογία που πέρασε ... νύχτα μαζί με την κύρωση της συμφωνίας Ελλάδος - Νέας Ζηλανδίας

Την «πατέντα» των βουλευτικών «ντροπολογιων» που κατήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας πριν από μια εβδομάδα χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να φέρει χαριστική ρύθμιση για τον γνωστό συνδικαλιστή Νίκο Φωτόπουλο.

Ειδικότερα, η τροπολογία που υπογράφεται απο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Δημητριάδη, Γιώργο Καραναστάση και Ηλία Παπαηλιού και έγινε δεκτή από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη επιτρέπει στον  κ Φωτόπουλο να έχει και δεύτερη θητεία ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, καθώς θα μπορεί να επανεκλεγεί στο αξίωμα.

Ειδικότερα, στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η παλαιότερη ρύθμιση εισήγαγε ένα μεροληπτικό περιορισμό στην ελεύθερη, εκ μέρους των εργαζομένων, εκλογή των αντιπροσώπων τους, που δεν είναι σύμφωνος με την αρχή της αναλογικότητας. Στην πράξη η παλιά ρύθμιση προέβλεπε μόνο μια θητεία.

Σαν να μην έφτανε αυτό δεύτερη τροπολογία, υπουργική αυτή τη φορά, προβλέπει την δημιουργία ειδικού λογαριασμού στη Τράπεζα της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Ο λογαριασμός θα συγκεντρώνει χρήματα από φυσικά και νομικά πρόσωπα και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να οδηγούνται εκεί και τα σχετικά κονδύλια από την ΕΕ. Προβληματισμό όμως προκαλεί η διάταξη που ορίζει πως η κυβέρνηση θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα  κατά παρέκκλιση όλων των διαδικασιών διαφάνειας.

Από το Blogger.