#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

19 Απριλίου 2016

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ξεκινά η δραστηριότητα των κουνουπιών

>

Βρισκόμαστε στην περίοδο όπου ξεκινά η δραστηριότητα των κουνουπιών και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για πιθανή μετάδοση νοσημάτων, όπως επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παράλληλα, κάνει συστάσεις προς τις τοπικές αρχές για εντατικοποίηση των προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών.

“Ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσουν εγκαίρως και θα γίνουν με συστηματικό τρόπο οι κονουποκτονίες”, αναφέρει στο CNN Greece η εκπρόσωπος του ΚΕΕΛΠΝΟ Δανάη Περβανίδου .

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε περιστατικά λοιμώξεων που μεταδίδονται με κουνούπια. Από το 2009 και μετά έχουν παρουσιαστεί κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, αλλά και κάποια κρούσματα ελονοσίας σε αγροτικές κυρίως περιοχές οι οποίες θεωρούνται ευάλωτες.

“Στις περιφέρειες και με την κινητοποίηση και την ευαισθητοποίηση που έχει συμβεί τα τελευταία έτη και λόγω των νοσημάτων που μπορεί να μεταδοθούν, βλέπουμε ότι πηγαίνουν όλο και καλύτερα όσον αφορά τις προκηρύξεις τους, και κάποιες περιφέρειες ανακηρύσσουν προγράμματα πολυετή, οπότε ξεπερνιούνται κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα που υπήρχαν παλιότερα”, επισημαίνει η κ. Περβανίδου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά στον κόσμο να τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια.
“Είναι πολύ σημαντικό και ο καθένας μας ατομικά να κάνει ότι μπορεί για να περιορίσει τις εστίες των κουνουπιών”, τονίζει η εκπρόσωπος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σε περίπτωση που κάποιος παρουσιάσει κάποια συμπτώματα κάποιων νοσημάτων, θα πρέπει να πάει στο γιατρό του, προκειμένου να κρίνει εάν θα πρέπει να ελεγχθεί για κάποια συγκεκριμένα νοσήματα και κάποια συγκεκριμένα παθογόνα.


Πηγή: http://www.cnn.gr

Από το Blogger.