#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

28 Απριλίου 2016

Οι Έλληνες φεύγουν μαζικά για τις διακοπές του Πάσχα. Όταν γυρίσουν μπορεί να ζούμε σε μια άλλη Ελλάδα

>

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Τελικά όλα έγιναν ακριβώς όπως περιμέναμε. Οι Έλληνες φεύγουν μαζικά για τις διακοπές του Πάσχα, σπαταλώντας χρήματα που υπό τις παρούσες συνθήκες θα έπρεπε να καταναλώνονται σε άλλα πιο βασικά πράγματα, η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται και όλα καλά..
Αυτό όμως αγαπητοί μου σημαίνει ηλιθιότητα ή άγνοια κινδύνου. 

Δεν λέω να μην πάτε για τις άγιες μέρες στα χωριά σας. Προς Θεού δεν έχει αυτό το νόημα η παρούσα ανάρτηση. Έχει όμως τεράστια σημασία να κάνετε λίγο  κράτει γιατί πραγματικά βρισκόμαστε στη φάση που δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. 

Να πάτε στα χωριά σας με όλη μου την ευχή και να περάστε καλά. 

Την ίδια ώρα όμως να κοιτάξετε να εξασφαλίσετε τα προς το ζην. Να έχετε έστω μια σχετική επάρκεια τροφών 15-20 ημερών (και μην στοκάρετε μόνο ζυμαρικά γιατί κανένας δεν ξέρει αν θα έχετε νερό να τα βράσετε).  

Πριν κλείσω θέλω να απευθυνθώ στους ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους. Και αυτό γιατί όλα τα μέτρα (και το επιπλέον μνημόνιο) που  θα ψηφισθούν και όλο το θέατρο που έχει στηθεί γίνεται για να δικαιολογήσουν απολύσεις και δραστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Το νέο μνημόνιο περιλαμβάνει μαζικές απολύσεις από το δημόσιο τομέα (αλλιώς πως μπορεί να μειωθεί η μισθοδοτική δαπάνη 60%;) και φυσικά αυτό θα φέρει ακόμα πιο μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα (αφού δυστυχώς από την εποχή Ανδρέα Παπανδρέου κάποιοι φρόντισαν ο δημόσιος τομέας να ταΐζει τον ιδιωτικό και τούμπαλιν).

Πριν λίγο εκπαιδευτικός μου μετέφερε ότι θα μειωθούν οι θέσεις εκπαιδευτικών για το νέο έτος περίπου κατά 10-12.000 με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα, αφού πλέον οι αναπληρωτές δεν θα χρειάζονται. Ανάλογες πληροφορίες λαμβάνω και από άλλους κλάδους όπως οι πεντάμηνες συμβάσεις εργασίας που απ΄ότι μαθαίνω η τρόικα απαίτησε να κοπούν μαχαίρι. Μιλάμε για 60.000 ανθρώπους που ζουν με ανανεούμενες πεντάμηνες, τρίμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις.

Δεν θέλω Πασχαλιάτικα να σας κάνω την καρδιά περιβόλι. Εκεί που θα πάτε αυτό το 5νθημερο κοιτάξτε λίγο διαφορετικά το μέρος, λίγο πιο surviror, λίγο πιο Μαγκάιβερ... Πότε δεν ξέρουμε τι θα χρειαστεί να κάνουμε για να ζήσουμε... 

Εν όψει λοιπόν της εξόδου για το πενθήμερο αργιών που έπεται  σας εύχομαι να  περάσετε καλά, να έχετε καλή Ανάσταση, τα μυαλά στον τόπου τους, καλό δρόμο, καλό αντάμωμα και με το καλό να επιστρέψετε υγιείς στο κλεινόν άστυ.  


Από το Blogger.