#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

22 Απριλίου 2016

Dijsselbloem: Μην περιμένετε συμφωνία σήμερα για την Ελλάδα

>

Ένα κλίμα αισιοδοξίας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος της Ελλάδας αποτυπώνεται στις δηλώσεις των Ευρωπαίων και μην αξιωματούχων, καθώς αυτοί προσέρχονται στο ολλανδικό κτίριο που θα λάβει χώρα η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

"Ακούω καλές ειδήσεις από την Αθήνα, θα ενημερωθούμε για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα", δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem και διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξει κάποια συμφωνία σήμερα.

"Αν έχουμε πρόοδο στο περιεχόμενο του προγράμματος και στα επόμενα βήματα μετά θα αρχίσει η συζήτηση για το χρέος", εξήγησε. "Το χρέος είναι συζήτηση που δεν είχαμε προηγουμένως, είχαμε μόνο την υπόσχεση για την ανάληψη μέτρων στο χρέος".

"Ας μην είμαστε σκληροί με τους Έλληνες", είπε. "O χειρισμός κάποιων ζητημάτων μπορεί να πάρει χρόνια".

Εφικτή και απαραίτητη για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη χαρακτήρισε την ελληνική συμφωνία ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Pierre Moscovici. "Είμαστε κοντά", είπε, κάνοντας λόγο για καλή πρόοδο.

Πιο συγκρατημένη στις δηλώσεις της ήταν η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Christine Lagarde, η οποία μίλησε για πρόοδο, αλλά τόνισε ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά.

"Πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για να φτάσουμε σε ένα σημείο που θα βγάζει νόημα", πρόσθεσε.

Επισήμανε ταυτόχρονα ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να λειτουργεί σε δύο κατευθύνσεις: "στις μεταρρυθμίσεις – και εκεί σημειώνεται πρόοδος – και στη βιωσιμότητα του χρέους, και εκεί δεν έχει ξεκινήσει η σχετική συζήτηση".

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση των στοιχείων για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 η επικεφαλής του ΔΝΤ εξέφρασε την ικανοποίηση της αν και εμφανίστηκε επιφυλακτική. "Είμαι ικανοποιημένη αν τα στοιχεία είναι ακριβή, γιατί έχουμε δει στο παρελθόν τα νούμερα να αλλάζουν σε αναθεωρήσεις και σε αυτό το πλαίσιο θα εξετάσουμε [τα τελευταία στοιχεία] με πολύ προσοχή".
http://www.capital.gr

Από το Blogger.