#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

18 Μαΐου 2016

Απίστευτο !!! Σε 1516€ εισόδημα το TAXIS της έβγαλε να πληρώσει φόρο 807€ - Να χαίρονται την αριστερά τους...

>


Εξωπραγματικά ποσά φόρων καταλογίζει σε χιλιάδες άνεργους, φοιτητές, νοικοκυρές και γενικότερα υποαπασχολούμενους πολίτες με πενιχρά εισοδήματα το Taxisnet «αγνοώντας» απαλλακτικές διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
Άνθρωποι με εισοδήματα 3.000, 4.000 και 5.000 ευρώ φορολογούνται σαν... επιχειρηματίες και καλούνται να πληρώσουν απίστευτα ποσά στην Εφορία, καθώς όπως τελικά αποδεικνύεται το αυτοματοποιημένο σύστημα κρύβει τεράστιες παγίδες για χιλιάδες φτωχούς πολίτες.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα εκκαθάρισης το οποίο χειρίζονται οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ φαίνεται να έχει διαμορφωθεί χωρίς να λαμβάνει υπόψη ορισμένες απαλλακτικές διατάξεις της ισχύουσας φορολογικής νομοθεσίας.

Το σύστημα υπολογισμού της εκκαθάρισης υπολογίζει υπέρογκα ποσά φόρων σε όσους είχαν την... ατυχία να αποκτήσουν κατά τη διάρκεια του 2015 εισοδήματα από ενοίκια και ταυτόχρονα κάποια πολύ μικρά ποσά αμοιβών από περιστασιακή απασχόληση. Στις περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» η ΓΓΔΕ προσδιορίζει το ύψος του φορολογητέου εισοδήματος με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης. Με λίγα λόγια χιλιάδες φορολογούμενοι βρέθηκαν ξαφνικά να πληρώνουν φόρο της τάξης του 26% από το πρώτο ευρώ και να καλούνται να δώσουν και προκαταβολή φόρου της τάξης τους 75%.

Δηλαδή, για ένα φορολογούμενο με πολύ χαμηλό εισόδημα η πρόσθετη διαφορά εισοδήματος που προκύπτει βάσει των τεκμηρίων φορολογείται με τελικό συντελεστή 45,5%.
Παράδειγμα

Φοιτήτρια, σύμφωνα με την εφημερίδα, απέκτησε το 2015 εισόδημα από ενοίκια 1.200 ευρώ. Το 2015 εργάστηκε για ένα μήνα το καλοκαίρι και απέκτησε εισόδημα 316 ευρώ. Το συνολικό δηλωθέν εισόδημά της ήταν, δηλαδή, μόλις 1.516 ευρώ. Όταν προχώρησε στην ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, το TAXIS της καταλόγισε φόρο προς πληρωμή 807,22 ευρώ υπολογίζοντας ως φορολογητέο εισόδημα το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης 3.000 ευρώ. Ο φόρος αυτός προέκυψε, επειδή το σύστημα υπολόγισε επί της πρόσθετης διαφοράς τεκμαρτού εισοδήματος των 1.484 ευρώ φόρο με συντελεστή 26% και στη συνέχεια πρόσθεσε και προκαταβολή φόρου 75%.

Δηλαδή καταλόγισε επί της πρόσθετης διαφοράς τεκμαρτού εισοδήματος ποσό φόρου 675,22 ευρώ. Στο ποσό αυτό πρόσθεσε και τον φόρο επί του εισοδήματος των 1.200 ευρώ από ενοίκια, τον οποίο υπολόγισε κανονικά με συντελεστή 11%, στο ποσό των 132 ευρώ, οπότε ο συνολικός «λογαριασμός» έφθασε τα 807,22 ευρώ. Επί του εισοδήματος των 316 ευρώ δεν υπολόγισε φόρο, καθώς το εξέλαβε ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες το οποίο είναι πολύ χαμηλό και αφορολόγητο.

πηγή

Από το Blogger.