#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

13 Μαΐου 2016

Ο Ερντογάν απειλεί να μας στείλει 2,5 εκατ. πρόσφυγες

>


ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΖΑ –ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ


Με 2,5 εκατομμύρια μετανάστες που είναι «παρκαρισμένοι» σε στρατόπεδα της Τουρκίας, απειλεί ο Ερντογάν την Ευρώπη και κατ’ επέκταση την Ελλάδα. Σε περίπτωση κατά την οποία οι διαπραγματεύσεις Άγκυρας-Βρυξελλών για το επίμαχο ζήτημα της βίζας καταλήξουν σε ναυάγιο, ο Σουλτάνος θα ανοίξει τα στρατόπεδα γεμίζοντας την Ευρώπη πρόσφυγες, μετανάστες αλλά και χιλιάδες τζιχαντιστές που βρίσκονται ανάμεσά τους.

Ο Τούρκος πρόεδρος για μια ακόμα φορά επιχειρεί να εξάγει την κρίση με ακραία ρητορική κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία κατηγορεί ευθέως ότι ανέχεται τη δραστηριότητα τρομοκρατών στα εδάφη της. Αρνείται την τροποποίηση του αντιτρομοκρατικού νόμου που ψήφισε για να αλυσοδέσει τους Κούρδους και χρησιμοποιεί απροκάλυπτα 2,5 εκατομμύρια ψυχές για να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι απειλές του Ερντογάν έχουν προκαλέσει συναγερμό στην Αθήνα, που επεξεργάζεται σχέδια διαχείρισης της κρίσης σε περίπτωση κατά την οποία ο Σουλτάνος κάνει πράξη τις απειλές του.
Μπορεί ο αρμόδιος επίτροπος για ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, να διαψεύδει το ενδεχόμενο προετοιμασίας για υποδοχή του κύματος προσφύγων από την Τουρκία, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει.

Οι εκβιασμοί του Ερντογάν αφήνουν αδιάφορους τους Ευρωπαίους. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι για να ισχύσει η συμφωνία για τη βίζα, θα πρέπει πρώτα η Τουρκία να συμμορφωθεί και να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος κάλεσε τον Ερντογάν να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, όσο δύσκολες και να είναι αυτές.

Βεβαίως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλούν εκ του ασφαλούς. Γιατί σε περίπτωση που ναυαγήσει η συμφωνία για τη βίζα η Ελλάδα θα κληθεί να πληρώσει για μια ακόμα φορά τα σπασμένα. Με δεδομένο ότι τα ευρωπαϊκά σύνορα έχουν σφραγιστεί, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα πλημμυρίσουν τα νησιά του Αιγαίου. Εξάλλου το καλοκαίρι προσφέρεται και για ασφαλή διέλευση με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη στο φουλ της τουριστικής περιόδου.

Η Ελλάδα σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να διαχειριστεί άλλες στρατιές μεταναστών και προσφύγων και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουν στις Βρυξέλλες. Οποιαδήποτε απόπειρα να ναυαγήσει η συμφωνία με τους Τούρκους για τη βίζα επειδή αντιδρούν τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα στην Ευρώπη αφού οι δικαιολογίες που προβάλλουν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι εντελώς προσχηματικές θέτει σε κίνδυνο την ελληνική ασφάλεια. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι δυνατόν να σταματήσουν τα κύματα των προσφύγων στο Αιγαίο αν η Τουρκία δεν κινητοποιήσει τους μηχανισμούς της. Αυτό φάνηκε και το τελευταίο διάστημα όπου η ροή μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα σχεδόν μηδενίστηκε γιατί οι τουρκικές αρχές ανάλαβαν τις ευθύνες τους.

Mια σύγκρουση Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας για το ζήτημα της βίζας θα έχει ένα μόνο αποκλειστικό θύμα. Πρόκειται για τη χώρα μας η οποία ενδέχεται για ακόμη μία φορά να κληθεί να σηκώσει ευθύνες και βάρη που δεν της αναλογούν. Γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της όπως επίσης και η Τουρκία που εκβιάζει απροκάλυπτα με τις στρατιές των προσφύγων.

Σκληρή απάντηση από τον Γιούνκερ στο τελεσίγραφο του Ερντογάν

Κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό, με αφορμή το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της σχετικά με τα προαπαιτούμενα για την απελευθέρωση της βίζας. Σκληρός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μιλώντας σε ημερίδα του ευρωπαϊκού φόρουμ της δυτικογερμανικής τηλεόρασης WDR, τόνισε, αναφερόμενος στην ηγεσία της Άγκυρας:

«Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην εκπλήρωση των προϋποθέσεων, διαφορετικά δεν μπορεί να ισχύσει το deal. Η αλλαγή Πρωθυπουργού δεν μπορεί να έχει ως συνέπεια την αμφισβήτηση των συμφωνιών μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας. Και αν ο κ. Ερντογάν ακολουθεί τη στρατηγική να μη δώσει στους Τούρκους το δικαίωμα ελεύθερης διακίνησης στην Ευρώπη, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη απέναντι στον τουρκικό λαό. Αυτό είναι δικό του πρόβλημα – όχι δικό μου».

Ακολούθησαν, στους ίδιους τόνους, και οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, ο οποίος μιλώντας στο ίδιο φόρουμ, ζήτησε από την Τουρκία να «εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις, ακόμα και τις δύσκολες».

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος μίλησε στο Επιμελητήριο Εμπορίου στην Άγκυρα, αποκάλεσε τη στάση της ΕΕ «υποκριτική» ενώ αναφερόμενος στις αξιώσεις της Ευρώπης σχετικά με την τρομοκρατία σημείωσε, απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους: «Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να διοικείτε την Τουρκία;»

πηγή

Από το Blogger.