#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

02 Μαΐου 2016

Την έχει στήσει στη γωνιά ο Αλέξης στον Κούλη; Όχι ότι μας νοιάζει αλλά...

>Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Είναι απολύτως βέβαιο ότι εάν τελικά  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προχωρήσουν στην ψήφιση αυτών των μέτρων, τότε θα βρεθούμε μπροστά σε ένα νέο 2012.


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στα πραγματικά του ποσοστά (4-5%), ακριβώς όπως έπαθε το μητρικό κόμμα ΠΑΣΟΚ, ενώ οι ΑΝΕΛ θα ψάχνουν ακόμα και την ψήφο τους, όπως ακριβώς ο άλλος αποστάτης εκείνης της εποχής ο ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη.

Αυτά δεν είναι δικές μου απόψεις ή διατυπώσεις, είναι αποτέλεσμα έρευνας, που έχει εκπονηθεί από τα τέλη Ιανουαρίου και που έχουν στα χέρια τους όλα τα κόμματα και ανάλογα σχεδιάζουν την τακτική τους.

Είναι γνωστό ότι ανεξάρτητα το ποια κυβέρνηση βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας ιστορικά από τη μεταπολίτευση και μετά οι πολίτες της χώρας ψηφίζουν κατά 45-50% κόμματα της δεξιάς (από ακροδεξιά έως κεντροδεξιά), 35-40% κόμματα του αριστερίζοντος κέντρου και μόλις 10% της πραγματικής αριστεράς.  
Και ένα άπειρο μάτι - μη σχετιζόμενο με την πολιτική - καταλαβαίνει ότι αυτό σημαίνει ότι ο Αλέξης αν δεν παραιτήσει την κυβέρνηση του τώρα, πριν την ψήφιση των νόμων, στις επόμενες εκλογές, που δεν θα αργήσουν και τόσο (το πολύ μέχρι τέλος του έτους) θα δει νούμερα αλλά ΠΑΣΟΚ, αλλά το χειρότερο δεν θα είναι αυτό, αλλά η ραγδαία αύξηση των ποσοστών όλων δεξιών κομμάτων και ο κίνδυνος δημιουργίας ενός νέου δεξιών καταβολών πόλου, χωρίς φθαρμένα πρόσωπα.

Αν λοιπόν δεν την κάνει τώρα ο Τσίπρας γνωρίζει ότι θα βρεθεί με ένα διττό πρόβλημα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Καταρχήν από τα ίδια τα στελέχη του, αφού είναι βέβαιο ότι σε εκλογές που θα γίνουν σε 1 χρόνο δεν έχουν καμία ελπίδα να επανεκλεγούν. Μιλάμε για άτομα που χαρακτηρίζονται από κοινοβουλευτικό στρουθοκαλισμό, εάν όχι και χαμαιλεοντισμό, τα οποία βλέποντας ότι φυσάει για άλλες μέρη ο άνεμος δεν θα διστάσουν να κατεβούν από το πλοίο...  Αν τελικά προχωρήσει ο Αλέξης μέχρι τέλους όλοι αυτοί ξέρουν ότι από 132 βουλευτές θα μείνουν το πολύ 18-25 και το πιθανότερο να μην είναι κανένας από αυτούς που βρίσκονται τώρα στη Βουλή.

Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με τον τρόπο που ο Τσίπρας βρίσκεται στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ. Μην ξεχνάμε ότι ο Τσίπρας είναι ο πρώτος πρωθυπουργός μη εκλεγμένος στο κόμμα του Αρχηγός και αυτό γιατί κάποτε ο Αλαβάνος του παρέδωσε το δαχτυλίδι και έκτοτε δεν προκάλεσε εσωκομματικές εκλογές. Μετά από μια ήττα και μάλιστα με συντριπτικά ποσοστά θα εξαναγκαστεί σε εσωκομματικές διαδικασίες, οι οποίες όπως είναι διαμορφωμένα τα πράγματα δεν τον ευνοούν αφού έχει απολέσει την εσωκομματική κυριαρχία εδώ και πολύ καιρό, ενώ η "παγερή σιωπή" των κομματικών στελεχών οφείλονται απλά στο ότι βρίσκονται στην κυβέρνηση...

Κατόπιν αυτών θεωρώ ότι ο Αλέξης δεν θα προχωρήσει στην πολιτική του αυτοκτονία και θα προσπαθήσει να δώσει την σκυτάλη στον Κούλη, προκειμένου να σκάσει η καυτή πατάτα των νέων μέτρων, αλλά και αυτόν που σύντομα θα ακολουθήσουν στα χέρια της ΝΔ, η οποία πράγματι βρίσκεται σε φάση αυτοκαταστροφής...

Ο Κούλης γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή η φάση είναι η χειρότερη για να βρεθεί στο τιμόνι της χώρας, ασχέτως αν ζητά συνέχεια εκλογές και αν δηλώνει έτοιμος, γνωρίζει πολύ καλά ότι η ΝΔ στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα, αν κληθεί τώρα να κυβερνήσει (και να εφαρμόσει το Μνημόνιο 3 και την επέκταση του) τότε σε ένα διάστημα 4-6 μηνών θα πάψει να υπάρχει σαν κόμμα και όλοι οι ιδεολόγοι δεξιοί θα προσχωρήσουν στο δεξιό κόμμα που εκκολάπτετε εδώ και μερικούς μήνες στο παρασκήνιο...

Αργότερα θα επανέλθω με τις πληροφορίες και εκτιμήσεις για το υπόλοιπα κόμματα και ιδίως με το θέμα Χρυσή Αυγή, που έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον... και εκεί είναι που θα παιχτούν τα μεγάλα πολιτικά παιχνίδια των επόμενων μηνών... 

Από το Blogger.