#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

18 Μαΐου 2016

Δούλοι θα είμαστε... Μέχρι να δώσουμε τέτοια δύναμη στην επιθυμία για ελευθερία που ΤΙΠΟΤΑ δεν θα μπορεί να την σταματήσει

>


Σχόλιο: Θα σας παραθέσω ένα κείμενο που τυχαία διάβασε σε ανάρτηση ηλεκτρονικού φίλου. Διαβάζοντας το κείμενο φυσικά και το θυμήθηκα. Ο μεγάλος καθηγητής της φιλοσοφίας μας είχε διαθέσει δύο ώρες στο αμφιθέατρο για να το αναλύσει. Μπορεί τότε να κοιμόμασταν όρθιοι, αλλά τελικά ίσως κάτι έμεινε.

Γνωρίζω ότι πολλοί έχετε κακή άποψη για τη φιλοσοφία.
ΚΑΚΩΣ.
Βασική αρχή της φιλοσοφίας είναι ο άνθρωπος να σκέφτεται ελεύθερα, ακόμα και αν σκέφτεται λάθος.
Όταν ενεργοποιείται η σκέψη, εκεί πάνω στον εγκέφαλο γίνεται πάρτι...


_____________________________________________


Καθώς ο Πλάτων έκανε βόλτα, ένα πρωινό με τον δάσκαλο του Σωκράτη, τον κοίταξε βαθιά στα μάτια και τον ρώτησε ποιο είναι το μυστικό για να πετύχεις οτιδήποτε.
Ο Σωκράτης δεν απάντησε και ο Πλάτων από σεβασμό δεν επίμεινε, λίγο πριν φτάσουν όμως στην πηγή στερνή για να πιουν νερό, δεν άντεξε και ξαναρώτησε…

Τότε ο δάσκαλος έσκυψε ήπιε νερό και έπιασε άγρια τον Πλάτων από τα μαλλιά και έβαλε το κεφάλι του βίαια μέσα στη γούρνα και λίγο πριν πνιγεί τον απελευθέρωσε ενώ εκείνος τραβήχτηκε παίρνοντας βαθιά ανάσα.

Μετά από λίγη ώρα και αφού ο Πλάτων είχε συνέλθει ο Σωκράτης είπε:

“Θα πετύχεις μόνον όταν στην επιθυμία σου βάλεις, την ίδια δύναμη που έβαλες τώρα για να ζήσεις. Οι άνθρωποι Πλάτων έχουν επιθυμίες, που αν δεν γίνουν σφοδρές επιθυμίες θα παραμείνουν μόνον φαντασιώσεις».

Από το Blogger.