#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

05 Μαΐου 2016

Τι αλλάζει για την Ελλάδα η παραίτηση Νταβούτογλου;

>Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός


Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ήταν για τη χώρα μας, αυτό που λέμε "το μη χείρον βέλτιστο". Σε σχέση με τον σκληροπυρηνικό Ερντογάν ο Νταβούτογλου είναι μυρμηγκάκι.


Να θυμηθούμε ότι ο Νταβούτογλου ήταν το "καλό" παιδί της Τουρκίας, πάντα ήπιος και πάντα έτοιμος να συζητήσει τα πάντα. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή του Ερντογάν.

Ο Ερντογάν τώρα ετοιμάζεται να αναδείξει την οικογενειοκρατία μέσα στο κόμμα. Το πιθανότερο είναι για πρωθυπουργός της χώρας να προκριθεί ο γαμπρός του Σερχάτ Αλμπαϊράκ (σήμερα υπουργός Ενέργειας).
Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι η Τουρκία θα σκληρύνει περαιτέρω τη στάση της, γιατί τα εσωτερικά προβλήματα θα αυξηθούν και φυσικά όπως πάντα η Τουρκία θα εξωτερικεύσει τα οικονομικά και λοιπά εσωτερικά της προβλήματα προς την Ελλάδα.

Ο Ερντογάν κοιτά στην παρούσα φάση να αυξήσει τις αρμοδιότητες του. Θέλει από διακοσμητικός Πρόεδρος να γίνει εκτελεστικός και νομοθετικός. Ουσιαστικά θέλει να εγκαθιδρύσει μια χούντα με το μανδύα της πολιτικής - κοινοβολευτικής νομιμοποίησης.

Θεωρώ ότι έχει τη δυνατότητα να το επιτύχει μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, από εκεί μετά αν δεν το κάνει τα εσωτερικά προβλήματα θα οξύνονται και πλέον δεν είναι απίθανο να δούμε και ενδοκομματικές διαφωνίες και συγκρούσεις, όπως αυτές που κάνουν εδώ και μερικές μέρες το γύρο του κόσμου με το ξύλο που δύο φορές έπεσε στο τουρκικό κοινοβούλιο.Από το Blogger.