#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

26 Μαΐου 2016

Στο «κόκκινο» η Γαλλία: Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα πυρηνικά εργοστάσια

>


Στο «κόκκινο» η Γαλλία καθώς στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν παραλύσει τη χώρα μπαίνουν πλέον και οι εργαζόμενοι στα πυρηνικά με τα συνδικάτα τους να τάσσονται κατά του νόμου για τα εργασιακά.
 Ηδη τα πολυήμερα μπλόκα στα διυλιστήρια έχουν υποχρεώσει τις γαλλικές αρχές να χρησιμοποιήσουν τα αποθέματα πετρελαίου ενώ η απεργία στους σταθμούς έχει αφαιρέσει 4.000 μεγαβάτ από το δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Πάντως σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης η απεργία στα πυρηνικά εργοστάσια δεν αναμένεται να προκαλέσει διακοπές ρεύματος. Το 75% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στη χώρα, παράγεται από πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Οι κινητοποιήσεις επηρεάζουν και τους τομείς των μεταφορών, τα λιμάνια και ακόμη και τη διανομή εφημερίδων. Τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου επαρκούν για τρεις μήνες, καθησύχασε η κυβέρνηση.

Με αντλίες νερού, δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν την Τετάρτη να διαλύσουν τα μπλόκα των εργαζομένων μπροστά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη βόρεια Γαλλία

«Το CGT δεν κυβερνά αυτή τη χώρα» είπε  χθες ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς  επαναλαμβάνοντας πως «δεν θα υποχωρήσει» από το νόμο για τα εργασιακά.

thetoc.gr

Από το Blogger.