#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

15 Μαΐου 2016

Eurovision 2016: Αυτή τη φορά νίκησε η Μέρκελ...

>Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Ούτε καν θα έμπαινα στον κόπο να ασχοληθώ με το σκουπίδι της Eurovision, αλλά αυτό που έγινε χθες μας δείχνει το δρόμο που έχει επιλέξει να διαβεί η Ευρώπη.


Αδιαμφισβήτητα το τραγούδι που έστειλε η Ρωσία και η Αυστραλία ήταν μακράν τα καλύτερα και αντικειμενικά άξιζαν τους βαθμούς που πήραν στην τηλεφωνική ψηφοφορία του κοινού.

Αυτό βέβαια το ήξερα όλοι από την αρχή γι΄αυτό και φέτος έστησαν δύο ψηφοφορίες. Μια τηλεφωνική και μια από "αντικειμενικούς κριτές". Φυσικά οι κριτικές επιτροπές χαντάκωσαν την Ρωσία, αφού της έδωσαν όλους και όλους 130 βαθμούς (πάτο δλδ), ενώ αντίθετο το κοινό της Ευρώπης έδωσε την πρώτη θέση με 360 βαθμούς.

Αντίθετα οι "κριτικές επιτροπές" στεφάνωσαν την Ουκρανία, με ένα τραγούδι με σαφή πολιτικό προσανατολισμό και μήνυμα εναντίον της Ρωσίας.
Οι στίχοι του τραγουδιού περιγράφουν την ιστορία που έζησε η προγιαγιά της Ουκρανέζας τραγουδίστριας  η οποία κοντά στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και σε ηλικία περίπου 25 ετών, ήταν μία από τους 240.000 Τατάρους που απελάθηκαν στην Κεντρική Ασία. Η Nazylkhan απελάθηκε μαζί με τα πέντε παιδιά της, ένα από τα οποία δεν κατάφερε να επιζήσει κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Η Ρωσία είχε διαμαρτυρηθεί σχετικά με τη συμμετοχή της Ουκρανίας στον διαγωνισμό λόγω των "πολιτικών" υπαινιγμών του τραγουδιού αυτού, σε αντίθεση με τον κανονισμό της Eurovision που απαγορεύει "τους στίχους, τη γλώσσα ή τις χειρονομίες πολιτικού ή παρεμφερούς χαρακτήρα".

Ωστόσο οι υπεύθυνοι της Eurovision έκριναν ότι οι στίχοι του τραγουδιού αυτού έχουν "ιστορικό" χαρακτήρα και επικύρωσαν τη συμμετοχή του.

Φυσικά ακολούθησαν πανηγυρισμοί στην Ουκρανία, αλλά και πολύς προβληματισμός σε όλες τις χώρες, ενώ πλέον έχει εγερθεί ένας βασικό ερώτημα:

Η EUROVISION δημιουργήθηκε για να ενώνει ή να χωρίζει τους ανθρώπους; 

Από χθες το βράδυ πάντως για εμένα η EUROVISION ανακατατάχθηκε από σκουπίδι σε απολειφάδι.  

To ευχάριστο και άκρως περίεργο είναι ότι η Ελληνική κριτική επιτροπή έδωσε το 12άρι στη Ρωσία, ενώ η τηλεφωνική ψηφοφορία το 10αρι (το 12 κλασσικά στην Κύπρο γιατί έτσι μας αρέσει...)!!!

ΤΑΤΑΡΟΙ = ΤΟΥΡΚΟΙ  έτσι για να μην ξεχνιόμαστε... 

Ακολουθούν τα δύο τραγούδια :Από το Blogger.