#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

03 Μαΐου 2016

Η Γαλλία ακυρώνει την συμφωνία TTIP (που βάζει ταφόπλακα στις ζωές μας) μετά τις πιέσεις από τους πολίτες της

>Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Η Γαλλία αποφάσισε όχι μόνον να μην εφαρμοσθεί η διατλαντική συμφωνία Ε.Ε. - ΗΠΑ, TTIP στη χώρα, αλλά θέτει και βέτο για τη συνολική συμφωνία σε όλη την Ε.Ε.


Τούτη η απόφαση του Προέδρου Ολάντ ήρθε μετά τις ισχυρές πιέσεις των κατοίκων της Γαλλίας (γενικότερα από τους πλέον ευαισθητοποιημένους στα θέματα των ανθρωπίνων ελευθεριών).

Η απόφαση όμως του Προέδρου Ολάντ στηρίχθηκε και τις προχθεσινές συνταρακτικές αποκαλύψεις της Greenpeace, αναφορικά με τις αρνητικές συνέπειες που συνεπάγονται σε επίπεδο κλίματος και υγείας και ιδιαίτερα όσον αφορά την έμμεση εισαγωγή και παραγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων (αγροτικών και κρεατικών).
Οι Γάλλοι πολίτες, από τους πρώτους που ξεσηκώθηκαν ενάντια στην εφαρμογή της TTIP, έχουν ξεκινήσει μια πανστρατεία ενημέρωσης για τα δεινά που επιφέρει στα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού πλέον μεταξύ των άλλων τίθενται αυστηροί περιορισμοί στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων (απαγορεύονται ακόμα και τα γλαστράκια με τα μυρωδικά στις κουζίνες, ενώ η παραγωγή αγροτικών προϊόντων επιτρέπεται μόνο από επαγγελματίες και απαγορεύεται ακόμα και για οικιακή χρήση), στη χρήση του νερού (κλείσιμο γεωτρήσεων, εκμετάλλευση υδάτινων πόρων μόνο από εταιρείες, απαγόρευση συλλογής βρόχινου νερού κπλ).

 Άξιο λόγου πάντως είναι ότι το θέμα της συμφωνίας TTIP βρίσκεται και στην κορυφή των προεκλογικών εκστρατειών στις ΗΠΑ, όπου οι υποψήφιοι στις προκριματικές εκλογές, όπως ο ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ και η δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον έχουν ήδη επικρίνει αυστηρά την ενδεχόμενη συμφωνία.

Στη χώρα μας μόνον ο Δήμος Κερκυραίων με πρόσφατη απόφαση του κήρυξε το νησί της Κέρκυρας ως ζώνη ελεύθερη από την εφαρμογή της συμφωνίας TTIP. 

Από το Blogger.