#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

22 Ιουνίου 2016

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου : Η Λεπέν (2ο κόμμα στη Γαλλία) ζητά δημοψήφισμα ανάλογο με της Βρετανίας

>


Καταφέρθηκε εναντίον της «ολοκληρωτικής» ΕΕ, εκφράζοντας την επιθυμία της να διεξαχθεί σε «κάθε χώρα» μέλος της ένα δημοψήφισμα


Να διεξαχθεί δημοψήφισμα όπως αυτό της Βρετανίας στην Γαλλία και σε κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ ζητά η Μαρίν Λεπέν.

Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1 την Τρίτη η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου καταφέρθηκε εναντίον της «ολοκληρωτικής» Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκφράζοντας την επιθυμία της να διεξαχθεί σε «κάθε χώρα» μέλος της ένα δημοψήφισμα όπως αυτό που θα γίνει μεθαύριο στη Βρετανία για να κριθεί εάν θα παραμείνει η όχι στην ΕΕ.
Η Λεπέν αυτοπαρουσιάστηκε ως «υπερασπίστρια της ελευθερίας των λαών να ορίζουν το πεπρωμένο τους, να επιλέγουν τους νόμους τους». «Αυτό το οποίο ζητώ είναι (να διεξαχθεί) ένα δημοψήφισμα στη Γαλλία. Κάθε χώρα της ΕΕ θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί με δημοψήφισμα», δήλωσε.

«Έχουν περάσει 11 χρόνια αφότου οι Γάλλοι κλήθηκαν σε δημοψήφισμα και την τελευταία φορά ο λόγος τους προδόθηκε» από τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, πρόσθεσε η Λεπέν, επαναλαμβάνοντας τη συνεχώς επανερχόμενη καταγγελία του FN που σχετίζεται με το δημοψήφισμα του 2005 για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα» στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, «η ΕΕ βρίσκεται υπό διάλυση, θραύεται παντού. Μπορεί κανείς να περιμένει τον κατακλυσμό, την έκρηξη, ή να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να οικοδομήσουμε την Ευρώπη των Εθνών, που θα αντικαταστήσει την ολοκληρωτική ΕΕ που γνωρίζουμε σήμερα», συνέχισε η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς.

Παράλληλα, επέμεινε στο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «ολοκληρωτική» διότι «μας έγινε σαφές ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να ακυρώσει τις συνθήκες», ενώ υποστήριξε πως εάν ήταν Βρετανίδα, θα ψήφιζε υπέρ του Brexit.

protothema.gr

Από το Blogger.