#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

03 Ιουνίου 2016

Φόβοι για 400 νεκρούς από το ναυάγιο στη Νότια Κρήτη

>Φόβοι για εκατόμβη νεκρών στο ναυάγιο με μετανάστες 75 ναυτικά μίλια νότια Καλών Λιμένων στην Κρήτη, εκφράζονται από τις αρχές.


Αυτή τη στιγμή και παρά την τεράστια επιχείρηση διάσωσης που έχει στηθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν περισυλλεγεί από τη θάλασσα 4 σοροί και περί τους 350 μετανάστες την ώρα που σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 700 άνθρωποι.

Στην περιοχή επιχειρούν τέσσερα παραπλέοντα πλοία,  σκάφη του λιμενικού σώματος, ένα αεροσκάφος του λιμενικού σώματος και ένα super puma της πολεμικής αεροπορίας.

Νωρίτερα, ο λιμενάρχης Hρακλείου, Δημήτρης Σαϊτάκης ενημέρωσε πως είχαν περισυλλεγεί πάνω από 300 άτομα, σώα, και πως η Περιφέρεια Κρήτης από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για την κατάσταση.
Σύμφωνα με τον κ.Σαϊτάκη, το ναυάγιο σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο της Αιγύπτου, ωστόσο δεν έχει συνδράμει μέχρι στιγμής η γειτονική χώρα στην επιχείρηση.

Για το περιστατικό τηρείται διαρκώς ενήμερος ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, ενώ ο Αρχηγός  Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ Ράπτης Σταμάτιος εποπτεύει την όλη επιχείρηση.

Σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία τους, 240 από τους μετανάστες και πρόσφυγες θα φύγουν για την Ιταλία, ενώ για τους υπόλοιπους από τους διασωθέντες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθούν για φιλοξενία στην Αγία Γαλήνη, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία υποδομή στους Καλούς Λιμένες.

Το χρονικό του ναυαγίου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι μετανάστες επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος 25 μέτρων, το οποίο είχε αποπλεύσει από την Αφρική.

Τις πρώτες πρωινές ώρες το σκάφος άρχισε να βυθίζεται και εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε σε θαλάσσιο χώρο ευθύνης της Αιγύπτου.

Η κινητοποίηση των Ελληνικών λιμενικών Αρχών σε συνεννόηση με τις αιγυπτιακές Αρχές ήταν άμεση. Οι περισσότεροι εκ των διασωθέντων βρίσκονται σε νορβηγικό πλοίο.

thetoc.gr

Από το Blogger.