#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

01 Ιουνίου 2016

Offshore υπουργών: Αποχώρησε η ΝΔ από τη συζήτηση

>

Από τη συζήτηση αποχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Νίκος Δένδιας, πρόκειται για μια «παντελώς αντισυνταγματική και ανεφάρμοστη διάταξη», κάνοντας παράλληλα λόγο για «παιχνίδια».

«Εμπαίζετε την εθνική αντιπροσωπεία και τον λαό, εμείς στη γελοιότητα αυτή, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε. Εμείς καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία, ότι αμνηστεύει τους υπευθύνους και αποχωρούμε...», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση πως «κατά τρόπο πονηρό και ιδιοτελή επιχείρησε να εισάγει δήθεν κατά απαίτηση ρύθμιση που περιορίζει τη δυνατότητα αυστηροποίησης του πλαισίου, άρα ανεξαρτήτως της σημερινής ρύθμισης όσοι ενδιαφέρθηκαν νομιμοποίησαν την παρανομία τους, πέτυχε δηλαδή ο ιδιοκτήτης το ποινικά ακαταδίωκτο».

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Διακιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ο οποίος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ρεσιτάλ υποκρισίας και λαϊκισμού

Αντιδράσεις από την κυβέρνηση

"Η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από την Βουλή, μόλις βρέθηκε μπροστά σε μια πιο αυστηρή διάταξη για το ζήτημα των εταιρειών του εξωτερικού", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

"Η ονομαστική ψηφοφορία αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την ανέξοδη ρητορική περί διαφάνειας, για το κόμμα των εξωχώριων δραστηριοτήτων και του κ. Παπασταύρου. Κατά τα άλλα νομίζουν ότι έτσι θα αποσπάσουν το ηθικό πλεονέκτημα από την Αριστερά".

"Ένα τέταρτο άντεξε η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή την υπεράσπιση της πολιτικής ηθικής και της διαφάνειας. Αποκαλύφθηκαν...", είναι το σχόλιο που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό την αποχώρηση της ΝΔ από τη συζήτηση της τροπολογίας με την οποία εισάγεται καθολική και γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός της χώρας.


http://www.cnn.gr/newsΑπό το Blogger.