#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

26 Ιουνίου 2016

To Άρθρο 41 επιτρέπει στο FBI παγκόσμιο hacking. Τι άλλο πρέπει να δεις για να καταλάβεις;;;

>

To Άρθρο 41 του Ποινικού κώδικα των ΗΠΑ, θα παραχωρεί στο FBI τη νομική εξουσία που χρειάζεται για να παραβιάσει οποιοδήποτε υπολογιστή, σε όλο τον κόσμο.
Για το άρθρο 41 ακούσαμε πρώτη φορά όταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δημοσίευσε μια ενημερωμένη έκδοση του νόμου.

Η αλλαγή στο άρθρο 41 των ομοσπονδιακών κανόνων της ποινικής δικονομίας χορηγεί στο FBI πολύ μεγαλύτερες εξουσίες δίνοντας του ουσιαστικά το δικαίωμα να παραβιάσει νόμιμα οποιοδήποτε υπολογιστή σε όλη τη χώρα, και ίσως οπουδήποτε στον κόσμο, με ένα μόνο ένταλμα έρευνας που μπορεί να εκδοθεί από οποιοδήποτε δικαστήριο των ΗΠΑ.

Έτσι η Google, το Electronic Frontier Foundation (EFF), η Demand Progress, η FightForTheFuture, το TOR project (The Onion Router), Private Internet Access και άλλοι παρόχοι VPN ενώθηκαν και προσπαθούν να μπλοκάρουν τις αλλαγές που φέρνει το άρθρο 41.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να χρησιμοποιήσει μια σκοτεινή διαδικασία, για την τροποποίηση ενός ομοσπονδιακού κανονισμού που είναι γνωστός σαν Άρθρο 41, επεκτείνοντας ουσιαστικά την εξουσία τους για hacking», αναφέρει ο EFF.

«Οι αλλαγές στο άρθρο 41 θα τους καταστήσει ευκολότερο να παραβιάσουν τους υπολογιστές μας, να πάρουν τα δεδομένα μας, και να πραγματοποιούν απομακρυσμένη επιτήρηση.»

Τον περασμένο Μάρτιο, η δικαστική επιτροπή ενέκρινε την προτεινόμενη αλλαγή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και στη συνέχεια το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε την αλλαγή του άρθρου, ένα μήνα αργότερα, επιτρέποντας στις αρχές επιβολής του νόμου με ένα ένταλμα να πραγματοποιούν hacking σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλέφωνα οπουδήποτε στον κόσμο.

Ωστόσο, η αλλαγή του Άρθρου δεν σταματά εδώ.

«[Η αλλαγή του άρθρου] θα μπορούσε επίσης να επεκταθεί σε άτομα που αρνούνται την πρόσβαση σε δεδομένα θέσης σε εφαρμογές smartphone, επειδή δεν θέλουν να μοιράζονται την τοποθεσία τους με τα διαφημιστικά δίκτυα,» προειδοποίησε ο EFF τον Απρίλιο.

Η αλλαγή του νόμου θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου του 2016, εάν δεν σταματήσει.

Σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε από τη Google, το EFF, και άλλους καλούν το Κογκρέσο να «εξετάσει και να συζητήσει» τις επιπτώσεις της αλλαγής του Νόμου.


https://iguru.gr

Από το Blogger.