#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

26 Ιουλίου 2016

Φονική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια καίει σπίτια

>


H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην Καλιφόρνια, έχοντας καταστρέψει ήδη περισσότερα από 12 σπίτια και έχοντας στοιχίσει την ζωή ενός ανθρώπου, αναγκάζει χιλιάδες κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς οι φλόγες κατακαίνε ό,τι συναντήσουν στο πέρασμά τους για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα σε απρόσιτα φαράγγια και στους πρόποδες βόρεια του Λος Άντζελες. 

Η λεγόμενη Sand Fire μετέτρεψε σε στάχτη τουλάχιστον 130 τετραγωνικά χιλιόμετρα στις παρυφές βορειοδυτικά του Εθνικού Δρυμού του Λος Άντζελες αφότου εκδηλώθηκε, την Παρασκευή, ενώ μόλις το 10% των μετώπων έχει τεθεί υπό έλεγχο τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις αρχές.
Από χθες Κυριακή η φωτιά έχει κάψει επιπλέον 11.000 εκτάρια, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.Τουλάχιστον 18 κτίσματα κάηκαν ολοσχερώς το Σαββατοκύριακο και η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε το Σάββατο το βράδυ στο καμένο κουφάρι ενός αυτοκινήτου που βρέθηκε στο δρομάκι που οδηγούσε σε μια κατοικία.
Τα σχέδια των αρχών να επιτρέψουν σε ορισμένους κατοίκους να επιστρέψουν στις κοινότητές τους ακυρώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής καθώς οι άνεμοι άλλαξαν πορεία.
Έως το πρωί της Δευτέρας οι αρχές εξέδωσαν εντολές εκκένωσης για επιπλέον 10.000 σπίτια, ήτοι 20.000 κατοίκους της περιοχής, δήλωσε ο επιθεωρητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Κομητείας του Λος Άντζελες Τζόι Μάρον, προσθέτοντας ότι επίσης 200 εμπορικά καταστήματα απειλούνται από την πυρκαγιά.
Οι αρχές την Κυριακή ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις εστίες τους ανέρχεται σε 1.500.
Η φωτιά απειλεί μια σειρά μικρών κοινοτήτων κοντά στη Σάντα Κλαρίτα, σε απόσταση περίπου 65 χιλιομέτρων βόρεια του Λος Άντζελες. Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού έχει καλύψει την περιοχή, ενώ στο λεκανοπέδιο του Λος Άντζελες λευκή στάχτη γέμισε την ατμόσφαιρα το Σάββατο και την Κυριακή.
Σχεδόν 3.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ ακόμη τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.

loading...


Από το Blogger.