#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

14 Ιουλίου 2016

Το Ισραήλ δημιουργεί νέα τάφρο με συρμάτινο τείχος στο Γκολάν- Σοβαρή εμπλοκή στις ΡωσοΙσραηλινές σχέσεις

>


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Σπούτνικ, που λίγο αργότερα ήρθαν να επιβεβαιώσουν τουρκικό δημοσίευμα και με έκτακτο του ISRAELI NEWS, το Ισραήλ άρχισε εργασίες δημιουργίας τάφρου και τοποθέτησης συρματοπλέγματος κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός στα υψώματα του Γκολάν, εντός της Συρίας.


Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, τοπικές πηγές ανέφεραν ότι δύο μπουλντόζες που ανήκουν στον ισραηλινό στρατό άρχισαν να σκάβουν για τη δημιουργία τάφρου.

 Το Ισραήλ τον περασμένο χρόνο στην οριογραμμή των Υψωμάτων του Γκολάν είχε σκάψει μια τάφρο μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων και τοποθέτησε συρματοπλέγματα. Στόχος ήταν η παρεμπόδιση της εισόδου προσφύγων από τη Συρία καθώς συνεχίζεται ο εμφύλιος πόλεμος.
 Τα υψώματα του Γκολάν, μετά τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο, γνωστός ως ‘Πόλεμος Έξι Ημερών’, τον Ιούνιο του 1967, βρίσκονται από καθεστώς προστασίας από τα Ηνωμένη Έθνη.

Η επιχείρηση των Ισραηλινών ξεκίνησε την Τετάρτη, 12 Ιουλίου, σε ένα τμήμα του εδάφους που περιλαμβάνει την συριακή πόλη της Quneitra από τη μία πλευρά, και τον ισραηλινό χωριό Γκολάν του Ein Zivan από την άλλη.

Η διαίρεση του Γκολάν μεταξύ Ισραήλ και Συρίας ορίζεται ως αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη (DMZ) υπό τον στρατιωτικό έλεγχο απεμπλοκής Δύναμης του ΟΗΕ (UNDOF) και της Συρίας πολιτικής διοίκησης, σύμφωνα με τη συμφωνία ανακωχής του 1974. Η ζώνη δεσμεύεται από δύο 10 χιλιόμετρα λωρίδες γης για να επιτρέψει σε κάθε πλευρά να διατηρήσει στρατιωτική δύναμη.

Ακολουθεί βίντεο :


Από το Blogger.