#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

13 Ιουλίου 2016

Ο Σίμος Κεδίκογλου πάει στη Ρωσία ως απεσταλμένος του Σαββίδη για το νέο κόμμα (Μια από τα ίδια και αυτή τη φορά)

>


Σχόλιο:  Αυτά να τα βλέπουν αυτοί που ονειρεύονται Ξανθά Γένη και πράσινες τρίχες... Θέλω να δω τι θα μου σούρει τώρα ο russiasimera που μου τα έχει κάνει από δύο κιλά με τις παπαριές που λέει...


Θυμάστε το ρεπορτάζ των «Π» για τα περί επιθυμίας του Ιβάν Σαββίδη να δημιουργήσει τη -φιλορωσικού χαρακτήρα, λόγω και των καταβολών του- εγχώρια «Λέγκα του Βορρά» και τις σχετικές επαφές του με άλλους επιχειρηματίες, αλλά και πολιτικούς, όπως ο Κώστας Καραμανλής, ο Πάνος Καμμένος, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος κ.ά.; Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «S», οι σχετικές ζυμώσεις περνούν σε άλλο επίπεδο, καθώς ρόλο-κλειδί ανέλαβε εσχάτως ο βουλευτής της Ν.Δ. και υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, Σίμος Κεδίκογλου, γνωστός για τον δίαυλο επικοινωνίας που διατηρεί με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

Ο πρώην υπουργός, άριστος γνώστης της ρωσικής γλώσσας και με άκρες στη Μόσχα, αφού είχε σπουδάσει εκεί επί… παραπετάσματος, έχει ήδη προγραμματίσει ταξίδι (εν αγνοία του προέδρου της Ν.Δ.) στη ρωσική πρωτεύουσα για να λάβει «κατευθυντήριες οδηγίες». Αναλόγως της έκβασης του πολιτικού αυτού εγχειρήματος και των προσώπων που θα το στελεχώσουν, θα αποφασιστεί αν επικεφαλής του κόμματος θα είναι ο Σ. Κεδίκογλου ή άλλο πρόσωπο, ακόμη μεγαλύτερης προβολής, αλλά και πολιτικού εκτοπίσματος.
Πριν από την αναχώρηση του Σίμου Κεδίκογλου για τη Μόσχα θα πραγματοποιηθούν γεύματα και δείπνα εργασίας με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου που εμφανίζονται διατεθειμένοι να βοηθήσουν στη δημιουργία του συγκεκριμένου κόμματος.

Οπως δείχνει το πολιτικό υπόβαθρο του Ρωσοπόντιου επιχειρηματία, το νέο κόμμα θα έχει εθνικοπατριωτικά χαρακτηριστικά, εντασσόμενο στον χώρο της Δεξιάς. Σε έναν χώρο, δηλαδή, στον οποίο ήδη συνωθούνται (εξαιρουμένης της Χρυσής Αυγής) η Εθνική Ενότητα των Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου, η Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη και, βεβαίως, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Με το μειονέκτημα βεβαίως ότι έχουν συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι, επίσης, προφανές ότι το νέο κόμμα θα αποσκοπεί στο να αποτελέσει ένα αντίβαρο στα ελληνικά πολιτικά πράγματα, έναντι της επιρροής που ασκεί έντονα πλέον η αμερικανική πλευρά. Αλλωστε, αυτό υπονοεί η «ευλογία» του εγχειρήματος από τη Μόσχα.

Από την άλλη πλευρά, αναλυτές που γνωρίζουν τα του νεοδημοκρατικού χώρου παρατηρούν ότι ο Ιβάν Σαββίδης, πέραν των επιχειρηματικών και αθλητικών «ανοιγμάτων» που έχει κάνει, θέλει να αποκτήσει και βάρος πολιτικής παρέμβασης. Διότι γνωρίζει ότι, στην περίπτωση που ανέβει στην εξουσία ο κ. Μητσοτάκης, θα βασιστεί σε δικούς του παράγοντες από τον «κλειστό κύκλο» του, στον οποίο δεν θα έχει θέση εκείνος.

http://www.parapolitika.gr/article/369320/o-simos-kedikogloy-paei-sti-rosia-os-apestalmenos-toy-savvidi-gia-neo-komma

Από το Blogger.