#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

21 Ιουλίου 2016

Καταργείται η εξύβριση των Θείων

>


Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:Παράλληλα με τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ρητορικής του μίσους, η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει μέτρα για την πλήρη κατοχύρωση της ελευθερίας της έκφρασης.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων γνωστοποιεί πως η αποποινικοποίηση του εγκλήματος της βλασφημίας έχει τεθεί υπό την κρίση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα. Τη θέση αυτή θα εκφράσει προσεχώς και κατά την εξέταση της χώρας μας από την Επιτροπή των ΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (3-4 Αυγούστου στη Γενεύη).
Κατά το Ποινικό Δίκαιο, η ποινή προϋποθέτει την τέλεση πράξης. Ο προσδιορισμός της τελευταίας χωρεί με στάθμιση των εμπειρικών – αποδείξιμων αποτελεσμάτων της. Ωστόσο, στην περίπτωση της βλασφημίας λείπει οποιαδήποτε αποδείξιμη ενώπιον δικαστηρίου βλαπτική συνέπεια της πράξης. Επομένως, η έννοια του εγκλήματος δεν διακρίνεται.

Προσωπικά περιμένω την επίσημη αντίδραση της εκκλησίας...  

3 σχόλια:

 1. Με το ίδιο σκεπτικό δεν θα πρέπει να θεωρείται έγκλημα και η απειλή κατα ζωής, εφόσον είναι μόνο λόγια και δεν έχει προκληθεί βλάβη σε κάποιον.
  Προφανώς όμως σε αυτή την περίπτωση ο απειλούμενος μπορεί να παρουσιαστεί στο δικαστήριο και να υποστηρίξει οτι τρομοκρατήθηκε, άλλαξε σπίτι,εργασία κλπ αναγκάζοντας το δικαστήριο να αναγνωρίσει το υπαρκτό αποτέλεσμα της απειλής οπότε στοιχειοθετείται το έγκλημα.
  Στην περίπτωση που κάποιος βρίσει Χριστούς και Παναγίες θα πρέπει οι θιγόμενοι να εμφανιστούν ενώπιον δικαστηρίου για να δικαιωθούν αλλιώς δεν υπάρχει αδίκημα!

  Με την εξύβριση "νεκρού" όμως τι γίνεται ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απ΄ότι είδα η περιύβριση νεκρού δεν αλλάζει.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος21/7/16, 9:51 μ.μ.

  βριζετε ελευθερα πλεον τον ΧΡΙΣΤΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΕΙΧΑΝ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ μωαμεθ μη θιξετε γιατι θα βρεθειτε σφαγμενοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.