#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

11 Αυγούστου 2016

Θα σεβαστεί ο Πούτιν την Ολυμπιακή Εκεχειρία; Με τίποτα! Δεν το έκανε ΚΑΙ στο παρελθόν...

>Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός


Με το που ανέβασα το άρθρο για τις πιθανές πολεμικές επιχειρήσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ένας φίλος που έστειλε το παρακάτω μήνυμα :


Ζαχαρίας μην λες βλακείες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων δεν γίνονται πολεμικές συγκρούσεις. 

Λοιπόν επειδή μερικοί έχουν μνήμη χρυσόψαρου και θεωρούν τον Πούτιν ιερή αγελάδα που δεν πρέπει να την προσβάλεις ποτέ, θα τους θυμίσω ότι ο Ρώσος Πρόεδρος δεν σέβεται την ολυμπιακή εκεχειρία  και το έχει αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν.

Θα μου πείτε δεν έφταιγε αυτός... Ίσως... κανείς δεν ξέρει το παρασκήνιο και γιατί οι Γεωργιανοί επέλεξαν αυτή τη μέρα τηρήσουν την τάξη και μια περιοχή που θεωρητικά μέχρι τότε ήταν δική τους και την απελευθέρωσε ο Πούτιν λίγες μέρες μετά (όπως έκανε και με την Κριμαία πέρυσι).

'Όπως θα μου πείτε "καλά να κάνεις αφού τους έκοψαν τις εθνικές ομάδες"...

Δεν είναι όμως εκεί το θέμα...

Πάντως αν καταφέρει και κλείσει τα στενά - μπλοκάροντας τα αμερικανοκλανάκια στο Αιγαίο - θα ρίξω τρελό γέλιο... να το ξέρετε θα αρχίσω να λέω τα λιακοπουλέϊκα : ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥΤΙΝΙΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ.. και όχι τίποτα δεν είναι και στις πρώτες "συμπάθειες μου"  (ο Πούτιν).

Αντιγράφω λοιπόν τι έγινε την ημέρα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008: 

Στις 8 Αυγούστου του 2008, λίγο πριν ξεκινήσει η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, γεωργιανές δυνάμεις παραβίασαν την εκεχειρία επιτιθέμενες εναντίον του Τσχινβάλι (πρωτεύουσα) της Ν. Οσετίας με την αιτιολογία της αποκατάστασης της συνταγματικής τάξης. «Παρά την έκκλησή μας για ειρήνη και τη μονομερή κατάπαυση του πυρός οι αυτονομιστές συνέχισαν το βομβαρδισμό των γεωργιανών χωριών. Είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε τη συνταγματική τάξη σε όλη την περιοχή» δήλωσε ο Μαμούκα Κουρασβίλι, διοικητής των γεωργιανών δυνάμεων που συμμετείχαν στη μεικτή δύναμη επιτήρησης της ειρήνης.

Σχεδόν αμέσως με την επίθεση της Γεωργίας, και ενώ οι γεωργιανές δυνάμεις κλιμάκωναν την επίθεση, ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο έδαφος της Ν. Οσετίας, υποστηριζόμενα από άρματα μάχης, ενώ ρωσικά αεροπλάνα βομβάρδισαν στρατιωτική βάση κοντά στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τιφλίδα. Από το απόγευμα της 8ης Αυγούστου μαινόταν η μάχη για τον έλεγχο της πρωτεύουσας της Ν. Οσετίας Τσχινβάλι, που υπέστη σφοδρούς βομβαρδισμούς και μεγάλες καταστροφές. Η επίθεση της Γεωργίας προκάλεσε τον θάνατο αμάχων, οι οποίοι από την Ρωσία υπολογίζονται στους 2.000, εκτίμηση που διαψεύδεται από τη Γεωργία.

Η Γεωργία τέθηκε σε κατάσταση πολέμου για δεκαπέντε μέρες, ενώ ανακάλεσε τη στρατιωτική δύναμη που είχε στείλει στο Ιράκ, συνολικά 2.000 άνδρες.Την επόμενη μέρα οι μάχες γενικεύτηκαν, καθώς οι Ρώσοι εισήλθαν στην Αμπχαζία, ενώ ρωσικά βομβαρδιστικά επέδραμαν και κατέστρεψαν το λιμάνι του Πότι καθώς και στρατιωτικούς στόχους στην πόλη Γκόρι. Στη Γεωργία μετέβη κοινή αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και του ΟΟΣΑ, προκειμένου να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης.

Οι δυο πλευρές έκαναν λόγο για αρκετά θύματα, Γεωργιανούς, Οσέτιους και Ρώσους (μέλη της ειρηνευτικής δύναμης στην περιοχή), αλλά κυρίως οι νεκροί ήταν άμαχοι πολίτες, ηλικιωμένοι και παιδιά, από τους "τυφλούς" βομβαρδισμούς των Γεωργιανών, ενώ σημειώθηκε φυγή προσφύγων από τη Νότια Οσετία τόσο προς τη Βόρεια Οσετία (τμήμα της Ρωσίας) όσο και προς τη Γεωργία. Ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι κατήγγειλε το γεγονός της αποστολής χιλιάδων στρατιωτών από τη Ρωσία, και έκανε γνωστό ότι έχουν καταρριφθεί πολλά ρωσικά αεροσκάφη,ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, έκανε λόγο για εθνοκάθαρση των Οσέτιων, πολλοί από τους οποίους έχουν ρωσική υπηκοότητα, από το γεωργιανό στρατό. Με την κατάληψη της πόλης Γκόρι, μόλις 76 χλμ. δυτικά της Τιφλίδας και τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων στη γύρω περιοχή, ο γεωργιανός στρατός αναδιπλώθηκε νοτιοδυτικά, αφήνοντας τον έλεγχο της περιοχής στους Ρώσους, προκειμένου να υπερασπιστεί την Τιφλίδα σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης στην πόλη.

Μετά το τέλος των εχθροπραξιών η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας. Λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε και η Νικαράγουα, ενώ την πρόθεσή τους να κάνουν κάτι ανάλογο εξέφρασαν η Λευκορωσία, η Βενεζουέλα, και ο Λίβανος.

Από το Blogger.