#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

25 Αυγούστου 2016

Έρχεται Και Το … Ελβετικό Ισλάμ!

>

Σχόλιο Dreamworks: και τα κάστρα πέφτουν ένα ένα... μέχρι που και μέχρι πότε?
                                                                               

Η Ελβετία είναι κοσμικό κράτος, στα πλαίσια του οποίου οι λειτουργίες της εκκλησίας και του κράτους είναι σαφώς και αυστηρά διαχωρισμένες και η θρησκευτική ελευθερία προστατεύεται.


Η πλειονότητα των κατοίκων της χώρας, το 46,1%, ακολουθεί το ρωμαιοκαθολικό δόγμα, ενώ το 40% είναι προτεστάντες, κατά κύριο λόγο καλβινιστές. Το υπόλοιπο 8,1%, που αποτελείται κυρίως από τους αλλοδαπούς κατοίκους της χώρας, ανήκει σε άλλες χριστινικές εκκλησίες ή σε άλλες θρησκείες ή δε δηλώνει κανένα θρήσκευμα.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος Ελβετίας, Κρίστιαν Λεβράτ, κάλεσε σε δημόσιο διάλογο για το ποιο πρέπει να είναι το καθεστώς του Ισλάμ στη χώρα.

Ο Κρίστιαν Λεβράτ, δήλωσε ότι «Θα πρέπει να σκεφτούμε σχετικά με το εάν θέλουμε να αναγνωρίσουμε το Ισλάμ ως επίσημη θρησκεία ώστε να μην αφήνουμε την εκπαίδευση και τη χρηματοδότηση των ιμάμηδων σε ξένους και πιθανώς φονταμενταλιστικούς κύκλους» και συνέχισε λέγοντας πως θα πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα εάν θα μπορούσε να υπάρχει ένα Ελβετικό Ισλάμ.




Είναι τώρα στη δικαιοδοσία των καντονιών να το σκεφτούν και να αποφανθούν, επειδή η σχέση μεταξύ κράτους και θρησκείας είναι στις αρμοδιότητές τους, σύμφωνα με το ελβετικό ομοσπονδιακό σύστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελβετία υπήρξε η χώρα γένεσης της προτεσταντικής μεταρρύθμισης του 16ου αιώνα.

«Ίσως τελικά να έχουμε αυτό το άρθρο στο Σύνταγμα», κατέληξε ο Λεβράτ.

Στα τέλη Ιουλίου ο επικεφαλής του κεντρώου Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Γκέρχαρντ Πφίστερ, επίσης έθεσε ως θέμα συζήτησης την πιθανότητα ενός άρθρου περί θρησκείας στο Σύνταγμα λέγοντας  «Θα μπορούσε να δώσει κατευθύνσεις για το ποιες αξίες ισχύουν για όλους».

Και μην ξεχνάμε  ότι, παλαιότερα  η Pravda είχε γράψει ότι οι μουσουλμάνοι της Ελβετίας απαίτησαν να φύγει ο σταυρός από τη σημαία της χώρας στην οποία διαμένουν, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για πολυπολιτισμική χώρα, όπου ο σταυρός δεν έχει θέση  …

http://www.triklopodia.gr/

www.facebook.com/DREAMWORKS22

Από το Blogger.