#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

29 Αυγούστου 2016

Έκθεση-καταπέλτης της Περιφέρειας Αττικής: Ένα «Νταχάου» για πρόσφυγες στην «καρδιά» της Αθήνας

>


Μια άλλη υγειονομική «βόμβα», αυτή τη φορά στην «καρδιά» της Αθήνας, αποκαλύπτει νέα  έκθεση-καταπέλτης των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής.


Πέρα απο κάθε λογική αλλά και...φαντασία, στο επίκεντρο της τριτοκοσμικής μολυσματικής κατάστασης βρίσκεται ενα νοσηλευτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας, το οποίο συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου υγειονομικού «Νταχάου». Πρόκειται για το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, ενα νοσοκομείο που τελεί πλέον υπό κατάληψη από «αλληλέγγυους», οι οποίοι έχουν μεταφέρει εκεί πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με την έκθεση που υπογράφουν επιθεωρητές της Περιφέρειας και την οποία επικαλείται ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), κ. Γιώργος Πατούλης,  η κατάσταση  στο πρώην Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για την υγεία των προσφύγων, όσο και για τη δημόσια υγεία, καθώς τα λύματα πλημμυρίζουν τους  δρόμους γύρω από το υπό κατάληψη κτίριο και αποτελούν εστία μόλυνσης για όλη την περιοχή. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως τα κρίσιμα αυτά συμπεράσματα για τη δραματική εικόνα στο κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο έχουν διατυπωθεί με βάση την αυτοψία που έκαναν οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας μόνο στον εξωτερικό χώρο, καθώς λόγω της κατάληψης δεν τους επιτράπηκε η είσοδος!
Ειδικότερα στην Έκθεση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής
«Στην όδό  Εβάνς υπήρχε μεγάλη ποσότητα στάσιμων κι δύσοσμων υδάτων τα οποία έρρεαν σε όλους τους γύρω δρόμους με αποτέλεσμα να γίνεται δυσχερής η παραμονή μας στην περιοχή. Επιπλέον λόγω των στάσιμων υδάτων υπήρχε μεγάλος αριθμός από κουνούπια τα οποία επιβαρύνουν τον περιβάλλοντα χώρο, επιτείνοντας το πρόβλημα Δημόσιας υγείας που έχει δημιουργηθεί. Αναφορικά με τον πίσω ακάλυπτο χώρο υπήρχε μικρή ποσότητα απορριμμάτων τα (πλαστικά και αλουμίνια κουτιά,πάνε χαρτιά)τα οποία ρίχνουν οι καταληψίες από τα μπαλκόνια του κτιρίου».

Η Έκθεση καταλήγει τονίζοντας τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η  τριτοκοσμική αυτή κατάσταση για τη Δημόσια υγεία:
«Τονίζεται ότι πέραν της αισθητικής ρύπανσης η επί μακρόν παραμονή των απορριμμάτων  συμβάλλει στην επιτάχυνση διεξαγωγής αερόβιων και αναερόβιων διεργασιών (αύξηση μολυσματικού φορτίου) και στην εκδήλωση κινδύνων μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών παρουσία φορέων μετάδοσης) …Θα πρέπει να γίνει εντοπισμένη προνυμφοκτονία –εντομοκτονία ώστε να αντιμετωπιστεί ο υπερπληθυσμός των ώριμων κουνουπιών τα οποία έχουν αναπτυχθεί στον περιβάλλοντα χώρο».

Με αφορμή την Έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας , ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης επισημαίνει τα εξής: «Η κατάσταση στο υπό κατάληψη κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων είναι ένα ακόμη περιστατικό που έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες που όλο αυτό το χρονικό διάστημα γίνονταν στον ΙΣΑ, για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής των προσφύγων και τους κινδύνους που εγκυμονούν τόσο για τους ίδιους όσο και για τη Δημόσια υγεία.
Είναι ντροπή η ανοχή και η αδιαφορία που επιδεικνύει η Κεντρική Κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό".

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ τονίζει πως "υπάρχει τεράστιο πολιτικό ζήτημα για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας -που μάλιστα προέρχεται από την ιατρική κοινότητα -, η οποία όχι μόνο δεν αξιοποίησε την υποδομή του πρώην νοσοκομείου Πατησίων όπως όφειλε, αλλά επέτρεψε με την ανοχή που επέδειξε να μετατραπεί σε εστία μόλυνσης για όλη την περιοχη" προςθέτοντας την στοχοποιηςη, την επιθεςη και τη λαςπη που δέχθηκε ο ίδιος κάθε φορά που ο ΙΣΑ επιχειρούσε να επισημάνει το σοβαρό πρόβλημα και να επιστήσει την προσοχή.

"Όσοι επιδεικνύουν ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία , θα λογοδοτήσουν.
Οι κ.κ. Π. Πολάκης και Ι. Μπασκόζος  οφείλουν να δράσουν άμεσα και να δώσουν λύση. Αν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, ας παραιτηθούν" επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

 "Πρέπει άμεσα να αλλάξει η εικόνα αυτή. Όχι μόνον στο Νοσοκομείο Πατησίων αλλά παντού , σε κάθε χώρο που φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες . Ο Ι.Σ.Α. δεν πρόκειται να σταματήσει, όσες απειλές προσωπικές κι αν δεχθώ. Ο ΙΣΑ δεν εκβιάζεται και δεν φιμώνεται . Η προσπάθειά μας για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας θα είναι διαρκής" υπογραμμίζει ο κ. Πατούλης.

protothema.gr

Από το Blogger.