#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

17 Αυγούστου 2016

ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ: "ΧΑΚΑΡΑΝ" ΤΗΝ NSA?

>

Έντονο παρασκήνιο και φημολογία για τους λόγους που βρέθηκε εκτός λειτουργίας το site της υπερ-υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ για 18 ώρες


Δυο περιστατικά φαινομενικά ασύνδετα περιστατικά, η πτώση του site της NSA και η ανακοίνωση hackers ότι χτύπησαν site εταιρίας-συνεργάτη της NSA, έχουν προκαλέσει όργιο φημών στο διαδίκτυο το οποίο επιτείνεται από την άρνηση της NSA και του Λευκού Οίκου να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις.

Σύμφωνα με το Politico, το site της υπερ-υπηρησίας πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) βρέθηκε εκτός λειτουργίας για 18 ώρες, από το πρωί της Δευτέρας, συμβάν που συνέπεσε χρονικά με ανακοίνωση της ομάδας hackers «Shadow Brokers» για επίθεση και υποκλοπή δεδομένων.

Τα δυο αυτά περιστατικά αν και δεν συνδέονται ευθέως εν τούτοις στοιχεία που έχουν έρθει παλαιότερα στο φως της δημοσιότητας δημιουργούν κάποιες προϋποθέσεις για τον συγκερασμό τους.
Οι hackers «Shadow Brokers» ανακοίνωσαν ότι χτύπησαν το site της Equation Group, εταιρία που θεωρείται ότι δουλεύει για την NSA, σύμφωνα με στοιχεία που είχε κοινοποιήσει η Kaspersky. Η ρώσικη εταιρία παραγωγής λογισμικού ασφαλείας είχε επισημάνει ότι το λογισμικό και οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η Equation Group είναι ιδιαίτερα προηγμένο και δεν υπάρχει όμοιό του στην αγορά, ενώ σημείωσε ότι δραστηριοποιείται σε αυτές τις τεχνολογίες αιχμής επί 20 χρόνια…

Πηγές που επικαλείται το Politico.com αναφέρουν ότι η NSA κατέβασε μόνη της το site της στο πλαίσιο επανεξέτασης της online παρουσίας της.
Οι διευκρινήσεις αυτές όμως δεν αξιολογούνται ως επαρκείς και το όργιο φημολογίας συνεχίζεται για το ενδεχόμενο οι hackers να έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα για την ασφάλεια των ΗΠΑ, ή ακόμα και στοιχεία Αμερικανών πολιτών.

Τον ισχυρισμό της ευθείας διασύνδεσης της NSA με την Equation Group καθώς και την πιθανότητα υπέρβασης του λογισμικού ασφαλείας που διαθέτουν επιβεβαιώνει και ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην πράκτορας της CIA, στον οποίο έχει παρασχεθεί άσυλο στη Ρωσία.

Από το Blogger.