#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

08 Σεπτεμβρίου 2016

Ο "κόκκινος Ντάνι του Μάη" του '68 θέλει νέα επανάσταση

>


Σχεδόν μισό αιώνα μετά το Μάη του  1968, ο κοκκινομάλλης πτυχιούχος τότε της κοινωνιολογίας και κεντρικό πρόσωπο της πιο σημαντικής επανάστασης της νεολαίας στον περασμένο αιώνα, ο  γεννημένος το 1945 Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ εξακολουθεί να θέλει να ταρακουνήσει τα πράγματα.
 Σήμερα έχει τη δική του εκπομπή με τίτλο L'humeur de Dany, ή Η διάθεση του Ντάνι. Θέλει ακόμα να δει μια επανάσταση αλλά διαφορετικού είδους.

Παρόλο που οι φοιτητικές ημέρες έχουν περάσει εδώ και πολλές δεκαετίες, και ο ίδιος είναι συνταξιούχος από το 2014, εξακολουθεί να παρακολουθεί  στενά την πολιτική. Με ιδιαίτερη ανησυχία όπως ομολογεί αυτές τις ημέρες αναλύοντας το περιεχόμενο της συζήτησης που γίνεται γύρω από την απάντηση στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις.«Η ασφάλεια δε θα δώσει ψυχή στην Ευρώπη», υποστήριξε στη διάρκεια μιας συνέντευξης που έδωσε στο μπαρ του μικρολύ παρισινού ξενοδοχείου που μένει. Ο Cohn-Bendit, ο οποίος έχει γαλλική και γερμανική υπηκοότητα ανησυχεί για την σκλήρυνση της πολιτικής σε σχέση με τα σύνορα και περιγράφει τη λαϊκίστικη πολιτική που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό ως ηλίθια και κακόβουλη.

Ο 71χρονος Cohn-Bendit σημειώνει ότι τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αυτή την εποχή κυριαρχούνται από μια πικρή προεκλογική εκστρατεία με επίκεντρο την επιστροφή του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί και μια ισχυρή έμφαση στην εθνική ασφάλεια, ενώ περιφρονεί όπως λέει βαθιά τον πρωθυπουργό Manuel Valls του οποίου η "ψυχο-ακαμψία» έχει ωθήσει το Σοσιαλιστικό Κόμμα σε ένα οριακό σημείο.


Είναι ενδεικτικό μιας γαλλικής πολιτικής κουλτούρας να μην εκτιμούν τον συμβιβασμό, δήλωσε για τους σοσιαλιστές ο Cohn-Bendit, ο οποίος θα ήθελε μια μεταρρύθμιση των εκλογικών νόμων υπέρ της αναλογικής εκπροσώπησης. Πιστεύει ακόμα ότι η απλή αναλογική μπορεί μεν να ενισχύσει την Ακροδεξιά, αλλά θα φέρει τους πολιτικούς απέναντι στο κυρίαρχο θέμα της ημέρας που είναι κατά τη γνώμη του το πως ο κόσμος στέκεται απέναντι στο θέμα του εθνικισμού. Άλλωστε ο Κον Μπετίτ πιστεύει ότι σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο η εθνική κυριαρχία έχει εντελώς διαφορετικό νόημα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε τον Νοέμβριο του 2015, υπέρ της μιας πανευρωπαϊκής εκλογικής περιφέρειας, αλλά τα κράτη της ΕΕ δεν την ενέκριναν.

Πιστός στην φιλοευρωπαϊκή οικογένεια, πιστεύει ότι η κοινή ευρωπαϊκή λίστα είναι η μόνη που μπορεί να ταράξει τα νερά. Και τα κράτη μέλη θα πρέπει να μεταρρυθμίσουν την εκλογική νομοθεσία τους μέχρι το 2019, μια κίνηση η οποία Cohn-Bendit θεωρεί απίθανη.

Περισσότερο κατασταλαγμένος σήμερα παρά ποτέ, ο Cohn Bendit, θεωρείται ένας επιτυχημένος κεντροαριστερός ηγέτης, που ερωτοτροπεί με τον Νεοφιλελευθερισμό μέσω διεθνών θεσμοθετημένων οργάνων. Ένα είναι σίγουρο: έχει διανύσει ένα φάσμα αρκετά ευρέως μήκους και πλάτους, έχει την ικανότητα και τη διορατικότητα να προσαρμόζει τις ιδέες του ανάλογα με τα καινούρια δεδομένα που προκύπτουν. Άλλωστε όπως είπε και ο ίδιος: "Το σημερινό πράσινο είναι το κόκκινο του χθες".

Με τις σκιές του 1968 να τρέχουν μακριά ο Κον Μπεντίτ λέει ακόμα και σήμερα "Είμαι ονειροπόλος».

thetoc.gr

Από το Blogger.