#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

10 Σεπτεμβρίου 2016

Τέλος στο σενάριο να πιάσει ο πόλεμος από κάτω; Τα βρήκαν Αμερικανοί και Ρώσοι

>
Τέλος στο σενάριο να πιάσει ο πόλεμος από κάτω; Τα βρήκαν Αμερικανοί και Ρώσοι 


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αμερικανού ανταποκριτή των Ney York Times σήμερα στη Γενεύη η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν για ένα νέο πρόγραμμα μείωσης της βίας στη συριακή σύγκρουση που, εάν επιτύχει, θα μπορούσε να οδηγήσει για πρώτη φορά σε κοινή στρατιωτική στόχευση από τις δύο δυνάμεις ενάντια στους τζιχαντιστές στη Συρία .

Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από 10 μήνες αποτυχημένων προσπαθειών για  να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και αφού παρήλθαν πέντε χρόνια προσπαθειών πολιτικής διευθέτησης σε μια όλο και πιο πολύπλοκη σύγκρουση.

Η σύγκρουση έχει αφήσει πίσω της σχεδόν μισό εκατομμύριο νεκρούς και  δημιούργησε τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στη σύγχρονη ιστορία. Παράλληλα μετατράπηκε η Συρία σε μια προνομιακή θερμοκοιτίδα της στρατολόγησης για το Ισλαμικό Κράτος και το Nusra Front, μια θυγατρική της Αλ Κάιντα.

Ο Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ Β, ανακοίνωσε τη συμφωνία στη Γενεύη μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων που αμαυρώθηκαν, μετά την αποστροφή του προέδρου Ομπάμα που μίλησε για βαθιά «δυσπιστία» μεταξύ των Ρώσων και Αμερικανών, που υποστηρίζουν αντίθετες πλευρές στη Συρία, αλλά μοιράζονται μια αντιπάθεια προς τους τζιχαντιστές που ανθούν εκεί.

Η νέα ρύθμιση για τη Συρία, που για να ξεκινήσει τη Δευτέρα, έγινε δεκτή με σκεπτικισμό από τους Σύριους και ενέχει πολλούς κινδύνους αποτυχίας. Ο Kerry είπε μάλιστα ότι το όλο εγχείρημα για πρώτη φορά δεν στηρίζεται στην καλή πίστη αλλά στην εποπτεία και τη συμμόρφωση.

Το πρόγραμμα ξεκινά με μια επταήμερη πραγματική μείωση της βίας, σύμφωνα με τα λόγια του κ Κέρι, και την ευρεία, απεριόριστη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη ρημαγμένη βόρεια πόλη του Χαλεπίου και άλλες πολιορκημένες περιοχές.

Από το Blogger.