#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

04 Σεπτεμβρίου 2016

Κρίσιμες τοπικές εκλογές στην εκλογική περιφέρεια της Μέρκελ - Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει να χάνει ακόμα και τη δεύτερη θέση

>Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 


Οι κρίσιμες εκλογές, που διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι θα αλλάξει και τον τρόπο που η Γερμανία της Μέρκελ  αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό, διεξάγονται εδώ και λίγη ώρα στο κρατίδιο Μεκλεμβούργου - Πομερανία, που αποτελεί την περιφέρεια που εκλέγεται η Άνγκελα Μέρκελ.


Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι το κρατίδιο αυτό είναι από τα πλέον φτωχά (μέσος όρος εισοδήματος τα 25.000 ευρώ, ενώ οι στα υπόλοιπα κρατίδια είναι 37.000 ευρώ) και την αύξηση του κινήματος της ακροδεξιάς, οι δημοσκόποι της Γερμανίας δεν προβλέπουν απλά την απώλεια της πρώτης θέσης για την Μέρκελ, αλλά ακόμα και της δεύτερης.
Ενδεικτική είναι η τελευταία δημοσκόπηση όπου τα αποτελέσματα της προκάλεσαν αντιδράσεις, αλλά και πολλές συζητήσεις. Σύμφωνα με αυτήν πρώτο κόμμα με 28% θα είναι οι σοσιαλδημοκράτες, ενώ από 22% συγκεντρώνουν τόσο η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση όσο και το AfD που για πρώτη φορά συμμετέχει σε εκλογές σε αυτό το κρατίδιο. Σύμφωνα με έρευνες, η επιτυχία του κόμματος AfD  σχετίζεται με το γεγονός ότι ο προεκλογικός του αγώνας έχει επικεντρωθεί στο μεταναστευτικό πρόβλημα.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι στην Γερμανία θεωρούν ως το σημαντικότερο κριτήριο για την επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσουν τη στάση τους έναντι του μεταναστευτικού.

Από το Blogger.