#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

20 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν λειτούργησε το σχολείο στη Μόρια Λέσβου από το φόβο επιθέσεων μεταναστών! Ανάστατοι οι κάτοικοι περιμένουν τα χειρότερα

>Δεν λειτούργησε το σχολείο στη Μόρια Λέσβου από το φόβο επιθέσεων μεταναστών! Ανάστατοι οι κάτοικοι περιμένουν τα χειρότερα 

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Μόριας μετά τα χθεσινά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών και επεκτάθηκαν μέχρι το χωριό.

Οι κάτοικοι όπως δηλώνουν σε ιστοσελίδα βγήκαν από τα σπίτια τους και μαζί με την αστυνομία έκλεισαν τις εισόδους του χωριού προκειμένου να μην επεκταθούν τα επεισόδια μέσα στο χωριό.

Από τη χθεσινή διαμαρτυρία των προσφύγων και μεταναστών καταστράφηκε το 60% του κέντρου φιλοξενίας καθώς και τουλάχιστον 20 στρέμματα με ελαιόδεντρα κάηκαν.

Δηλώσεις κας Αντιγόνης Τσακίρη:


«Φοβηθήκαμε. Μπορείς να μην φοβηθείς με αυτή την κατάσταση που επικρατεί; Πώς να μην φοβηθείς; Δεν ξέρω τι ήθελαν να κάνουν. Φωτιές και φασαρίες. Χθες έκαψαν τις εγκαταστάσεις που έμεναν, τη νύχτα βγήκαν και γύριζαν στους δρόμους και φώναζαν. Δεν κοιμόμαστε τη νύχτα για να βλέπουμε μην μπουν μέσα στα σπίτια μας, αυτό κάνουμε μόνο. Κάηκε μεγάλο κτήμα με ελιές, με αγώνα αγορασμένο. Το αγόρασε ο άντρας μου με μεγάλο αγώνα ήταν εργάτης. Σήμερα δεν ξέρω να σας πω, αλλά ξέρω ότι μένουν στα χωράφια, τα σχολεία δεν λειτούργησαν γιατί φοβήθηκαν μην μπουν μέσα. Τώρα ηρεμούν λίγο. Τι θα γίνει δεν ξέρουμε»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι κάτοικοι, όλα ξεκίνησαν ως αντίδραση στη διαμαρτυρία των κατοίκων του χωριού στη Μυτιλήνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά από την υπέρ-συμφόρηση του χοτ σποτ.

«Χθες έγινε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κατοίκους του χωριού γιατί είναι υπερφορτωμένες οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας. Δηλαδή είναι για 600 άτομα και εκεί βρίσκονται έως 5.000 άνθρωποι. Πήγαμε στη Μυτιλήνη και έγινε ό,τι έγινε, κάποιοι μπήκανε μέσα στο Camp, κάποιοι λένε ότι είναι οι αλληλέγγυοι, δεν ξέρω ακριβώς να σας πω. Αυτοί αγρίεψαν, ξεσηκώθηκαν έκαψαν τις εγκαταστάσεις, έκαψαν όλα τα χωράφια γύρω-γύρω. Δεν έμεινε τίποτα μέχρι το βράδυ έκαιγαν. Το βράδυ ξεκίνησαν με άγριες διαθέσεις να κατεβαίνουν προς το χωριό και να κάνουν ζημιές. Τα ΜΑΤ έξω από το χωριό τους σταμάτησαν και επέτρεπαν να περνούν μόνο οι γυναίκες και τα παιδιά.  Τα ασυνόδευτα τα πήγαν πιο κάτω γιατί δεν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω και μέχρι τα μεσάνυχτα κάτοικοι και αστυνομία φύλαγαν το χωριό. Θεωρώ ότι υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι οι διάφορες ΜΚΟ, ενώ το χωριό έχει δείξει τρομερή αλληλεγγύη με όλα τα μέσα, αυτές είναι στη συμπεριφορά τους λίγο περίεργες» 

Από το Blogger.