#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

30 Σεπτεμβρίου 2016

Τραπεζικός «εφιάλτης» στις ευρωπαϊκές αγορές

>


Τραπεζικός «εφιάλτης» στις ευρωπαϊκές αγορές

«Βαριές» απώλειες καταγράφουν στο ξεκίνημα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι φόβοι για την κεφαλαιακή επάρκεια της Deutsche Bank. Το sell off στη μετοχή του γερμανικού κολοσσού προκλήθηκε από την είδηση ότι 10 hedge funds μείωσαν την έκθεσή τους στην DB, γεγονός που προκάλεσε μαζικές ρευστοποιήσεις στη μετοχή της.

Αμέσως μετά την είδηση, η διοίκηση της τραπεζας εξέδωσε ανακοίνωση ότι η κεφαλαιακή της θέση παραμένει ισχυρή.

Αυτή τη στιγμή μάλιστα, η Deutsche Bank καταγράφει «βουτιά» 8%, έχοντας «σπάσει» το «φράγμα» των 10 ευρώ.
Οι πιέσεις επεκτάθηκαν και στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, με την Commerzbank να κινείται επίσης με πτώση 5% καθώς ανακοίνωσε ότι θα περικόψει περίπου 10.000 θέσεις εργασίας και θα αναβάλλει τη διανομή μερίσματος ώστε να ανταποκριθεί στο πρόστιμο 1,1 δισ. δολ. των αμερικανικών ρυθμιστικών Αρχών για το σκάνδαλο των ενυπόθηκων τίτλων.

Ο FTSe 100 υποχωρεί κατά 1,5% στις 6.815 μονάδες με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν απώλειες 3%-4%. Απώλειες 2% για τον DAX στις 10.207 μονάδες, πτώση 2,13% στις 4.349 μονάδες για τον γαλλικό CAC με τις γαλλικές τράπεζες να υποχωρούν άνω του 4%. Πτώση 2,7% για το χρηματιστήριο της Μαδρίτης στις 8.553 μονάδες, με απώλειες σχεδόν 5% για τις τράπεζες, ενώ ο ιταλικόςς FTSE MIB υποχωρεί κατά 2,5% στις 15.937 μονάδες, με τραπεζικές απώλειες στο -4%-5%.

Ο Euro Stoxx 600 Banks υποχωρεί πάνω από 3%.

protothema.gr

Από το Blogger.