#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

28 Σεπτεμβρίου 2016

Ξυδάκης: Μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα

>


Ξυδάκης: Μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα

Σύντομα θα ξεκινήσει η μεταφορά ενός μεγάλου αριθμού προσφύγων από τα νησιά στη ηπειρωτική χώρα σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών.

Τη μεταφορά προσφύγων από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt ο κ. Ξυδάκης άφησε αιχμές για τη στάση ευρωπαϊκών κρατών στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. «Θα ξεκινήσουμε σύντομα τη μεταφορά ενός μεγάλου αριθμού προσφύγων από τα νησιά στη ηπειρωτική χώρα για να ανακουφίσουμε τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Αυτό θα γίνει με πολύ καλά οργανωμένο και νόμιμο τρόπο και θα μεταφερθούν σε φυλασσόμενους χώρους» δήλωσε.
«Οι πυρκαγιές και τα επεισόδια, σε ορισμένους προσφυγικούς καταυλισμούς στα νησιά, είναι κατά μία έννοια συνέπεια της απουσίας κατανομής των προσφύγων σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωσης και της έλλειψης υποστήριξης εκ μέρους τους» τόνισε, επισημαίνοντας πως ενώ θα μπορούσαν άμεσα να κατανεμηθούν 7.000 πρόσφυγες «οι περισσότερες χώρες-μέλη της ΕΕ είτε δέχονται πολύ λίγους είτε δεν απαντούν καν στο αίτημά μας».

Από τον Σεπτέμβριο του 2015, επί συνόλου 65.000 προσφύγων, έχουν γίνει δεκτοί από άλλες ευρωπαϊκές χώρες περίπου 3.500, ανέφερε. Επιπροσθέτως έρχονται και άλλοι πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά και «η κατάσταση εκεί μπορεί εύκολα να εκτραπεί και να κλιμακωθεί. Αυτό πρέπει να το εμποδίσουμε» συμπλήρωσε.

Επέκρινε μάλιστα την πρόθεση του γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ να επαναπροωθήσει πρόσφυγες στην Ελλάδα, δηλώνοντας ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να δεχτεί κανένα πρόσφυγα από χώρες-μέλη της ΕΕ, όπως η Γερμανία.

«Δεν είναι ρεαλιστικό να επιμένει κανείς στην εφαρμογή του Δουβλίνου και να επαναπροωθεί πρόσφυγες από άλλες χώρες στην Ελλάδα» είπε, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν ήδη 60.000 πρόσφυγες και «αυτό μας έχει φέρει στα όρια των αντοχών μας».

«Εάν οι χώρες-μέλη της ΕΕ μας στείλουν τους ανθρώπους, οι οποίοι έφτασαν στην Ελλάδα, τότε σύντομα θα έχουμε ένα ή δύο εκατομμύρια πρόσφυγες».

πηγή

Από το Blogger.