#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

04 Σεπτεμβρίου 2016

Τον μπούλ@ πήρε η Μέρκελ στις εκλογές! Τρίτη και καταιδρωμένη μέσα στην ιδιαίτερη πατρίδα της! Θύελλα αντιδράσεων στο κόμμα της, ζητούν το κεφάλι της επί πίνακι! Τεράστια άνοδος της ακροδεξιάς

>


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Την απόλυτη συντριβή, όπως είχαμε προβλέψει εδώ και πολύ καιρό, ένιωσε σήμερα η Δωροθέα.


Σοκ για τους Χριστιανοδημοκράτες στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα της Μέρκελ και εκλογική της περιφέρεια, όπου το κόμμα της βγήκε τρίτο και καταιδρωμένο.

Σύμφωνα με τα exit poll το ακροδεξιό  AfD αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη με 21%, αφήνοντας πίσω την CDU (Μέρκελ)  που έλαβε 19%.

Τεράστιοι τίτλοι στις γερμανικές εφημερίδες και τα μέσα επικοινωνίας κάνουν το γύρο του κόσμου
Η λαϊκιστική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη στις τοπικές εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, ξεπερνώντας τη Χριστιανοδημοκρατική Ενωση της Αγγελα Μέρκελ


Το AfD με ξεκάθαρη ατζέντα ενάντια στην μετανάστευση  εξασφάλισε εύκολα τη δεύτερη θέση και σχεδόν το 21% των ψήφων στις εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, σε μια περιοχή όπου πρώτη φορά δοκιμάζει τις δυνάμεις του, δίνοντας μήνυμα ότι στις τοπικές εκλογές των περιοχών που θα ακολουθήσουν μπορεί να διεκδικήσει πλέον και την πρώτη θέση, αφού απομυθοποιείται η ξενοφοβική ψήφος.


Για την ιστορία πρώτη δύναμη παραμένουν οι Σοσιαλδημοκράτες του Έρβιν Ζέλερινγκ λαμβάνοντας ποσοστό  30,2% έως 30,4% των ψήφων, το οποίο όμως είναι πέντε περίπου ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο σε σχέση με τις εκλογές του 2011.

Δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται το ξενοφοβικό Εναλλακτική για τη Γερμανία που συγκεντρώνει 21% - 21,4%. Σημειώνεται ότι η πρώτη του συμμετοχή στις τοπικές εκλογές του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας. Οι δεξιοί λαϊκιστές του AfD εκπροσωπούνται πλέον σε 9 από τα συνολικά 16 κρατίδια της χώρας.

Το κόμμα της Αριστεράς (DieLinke) συγκέντρωσε το 12,6% των ψήφων ενώ ώρες αγωνίας για τους Πράσινους (Grüne) που κινούνται στο εκλογικό όριο του 5%. Εκτός Βουλής, όπως αναμένετο, το κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) αλλά και το νεοναζιστικό NPD που με 2,9% και 3,2% αντίστοιχα δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το σκόπελο του 5%.

Όλοι πλέον δίνουν ραντεβού σε δυο εβδομάδες στο Βερολίνο και ένα ακόμα πλήγμα εκεί για την Μέρκελ σημαίνει την άμεση αποκαθήλωση της!

Από το Blogger.