#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

11 Σεπτεμβρίου 2016

Τουρκία: Ο Οτσαλάν θα δει για πρώτη φορά την οικογένειά του μετά από δύο χρόνια

>Τουρκία: Ο Οτσαλάν θα δει για πρώτη φορά την οικογένειά του μετά από δύο χρόνια

Oι τουρκικές αρχές επέτρεψαν στην οικογένεια του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του ηγέτη των Κούρδων που παραμένει φυλακισμένος στο Ιμραλί, να τον επισκεφθεί με αφορμή το Αΐντ, για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Λόγω της Γιορτής της Θυσίας θα επιτραπεί στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν), που παραμένει φυλακισμένος στο Ιμραλί, να δεχθεί επίσκεψη από την οικογένειά του» έγραψε το Ανατολή, που διευκρινίζει ότι η άδεια αφορά τον αδελφό του Μεχμέτ.

Η μεγάλη μουσουλμανική εορτή Αΐντ αλ Άντχα ξεκινά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Όπως μεταδίδουν πολλά τουρκικά MME, η οικογένεια του ηγέτη του PKK δεν έχει λάβει άδεια να τον επισκεφθεί από την 6η Οκτωβρίου του 2014.

Έγκλειστος από το 1999, στην φυλακή νησί Ιμραλί, στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν δεν έχει καν συναντηθεί με τους δικηγόρους του από τότε που η εκεχειρία μεταξύ του PKK και των δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας τερματίστηκε πριν από έναν χρόνο.

Οι τελευταίοι άνθρωποι που τον επισκέφθηκαν επισήμως ήταν μέλη μια αντιπροσωπείας της ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόληψη των βασανιστηρίων, τον Απρίλιο του 2016.

Η απόφαση των τουρκικών αρχών λαμβάνεται έξι ημέρες αφότου περίπου 50 ακτιβιστές υπέρ των Κούρδων, μεταξύ αυτών βουλευτές, ξεκίνησαν απεργία πείνας στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση του Κούρδου ηγέτη.

zougla.gr

Από το Blogger.