#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

01 Σεπτεμβρίου 2016

Τώρα που το αγγούρι πήγε στην Ιταλία, η Ευρώπη θα λάβει μέτρα... Φευ...

>


Πάνω από 11.0000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διασωθεί τα τελευταία 24ωρα από την ιταλική ακτοφυλακή και βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη την ώρα που η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες προειδοποιεί για την ισχύ της συμφωνίας με την Τουρκία.


Την Κυριακή διασώθηκαν από τις ιταλικές αρχές 1.600 άτομα. Τη Δευτέρα ο αριθμός εκτοξεύθηκε στους 6.600 και την Τρίτη προστέθηκαν άλλοι 3.000. Ο εκπρόσωπος των ναυτικών δυνάμεων στη Λιβύη δήλωσε πως αυτό το διάστημα είναι που ευνοεί το ταξίδι των προσφύγων, καθώς οι άνεμοι στην περιοχή πέφτουν και οι βάρκες που τους μεταφέρουν μπορούν να διασχίσουν την επικίνδυνη θάλασσα και μεταβούν στην Ιταλία.

Την άποψη ότι κομμάτια της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό εχουν de facto ανασταλεί εξέφρασε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Σύμφωνα με τον Vincent Cochetel η εικόνα αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι απο τα ελληνικά νησιά έχουν αποσυρθεί και δεν έχουν επιστρέψει ακόμα οι Τούρκοι αξιωματικοί, η παρουσία των οποίων προβλεπόταν από τη συμφωνία προκειμένου να προχωρά η διαδικασία των επαναπροωθήσεων. «Δεν έχουν επιστρέψει. Καταλαβαίνουμε ότι η ελληνική αστυνομία και η Frontex έχουν αποκαταστήσει την επαφή με τους Τουρκους συναδέλφους τους αλλά οι ημερομηνίες συνεχώς αλλάζουν οποτε δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει ξανά η συνεργασία. De facto ορισμένες πλευρές της συμφωνίας έχουν ανασταλεί».

Μέρκελ- Ρέντσι: Να επαναπατριστούν οι παράτυποι μετανάστες

Την ίδια ώρα οι ευρωπαίοι αναζητούν μάταια όπως φαίνεται λύση για την προσφυγική κρίση. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τόνισαν χθες βράδυ μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι θεωρούν απαραίτητο να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση για την επιτάχυνση του επαναπατρισμού των μεταναστών οι οποίοι δεν δικαιούνται να τους χορηγηθεί άσυλο. «Πρέπει όλοι στην Ευρώπη να εργαστούμε για τον επαναπατρισμό αυτών που δεν έχουν δικαίωμα» να παραμείνουν στην ευρωπαϊκή επικράτεια, είπε ο Ρέντσι κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την Μέρκελ στο Μαρανέλο, την πόλη της βόρειας Ιταλίας που αποτελεί έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας Φεράρι. «Είναι αδιανόητο να φιλοξενήσουμε τους πάντες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Μέρκελ υπερθεμάτισε: «δεν μπορούν να μείνουν όλοι, και η Ιταλία έχει το ίδιο πρόβλημα (με τη Γερμανία), έτσι έχουμε κοινή ατζέντα».

Οι δηλώσεις των δύο ηγετών μοιάζουν να σηματοδοτούν περαιτέρω σκλήρυνση της στάσης της ΕΕ έναντι των παράτυπων μεταναστών.

«Όσοι δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν πρέπει να επαναπατριστούν», επέμεινε η καγκελάριος της Γερμανίας, καθώς η Ιταλία είδε να φθάνουν στις ακτές της 12.500 μετανάστες από την Κυριακή ως χθες.

Ερωτηθείσα για άλλη μια φορά σχετικά με τη φράση που είχε χρησιμοποιήσει πριν από έναν χρόνο  «θα τα καταφέρουμε» ανακοινώνοντας την απόφασή της η Γερμανία να υποδεχθεί όλους τους σύρους πρόσφυγες που έφθαναν στο έδαφός της, η Μέρκελ επέμεινε πως ήταν «σωστή». «Είμαι πεπεισμένη ότι αυτή η φράση ήταν σωστή».

Επανερχόμενη στην ανάγκη να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαίων για να «εμποδιστεί η παράνομη μετανάστευση» η Μέρκελ αναφέρθηκε στη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, αλλά και στην ανάγκη οι επίδοξοι μετανάστες να μένουν στις πατρίδες τους χάρη σε συμφωνίες οικονομικής συνεργασίας.

«Είναι σημαντικό να συνάψουμε συμφωνίες με τις χώρες προέλευσης», εξήγησε η γερμανίδα καγκελάριος, αναφερόμενη σε ένα σχέδιο συνεργασίας της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας με το Μαλί και τον Νίγηρα.

thetoc.gr

Από το Blogger.