#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

21 Οκτωβρίου 2016

Bοήθεια σε συνανθρώπους μας: Η απόδειξης της ανθρωπιάς μας ή μεγάλη απάτη?

>


Γράφει η Dreamworks / Nora Sarissa

Από την Τρίτη το απόγευμα εμφανίστηκε ανάρτηση που ενημερώνει για μια οικογένεια Ελλήνων με δυο παιδιά, που μεένουν σε παράγκα στο Φοίνικα της Θεσσαλονίκης και κάνει έκκληση για βοήθεια σε τρόφιμα, ρουχισμό, νερό και τα απαραίτητα.
Διάβασα κι εγώ την επίμαχη ανάρτηση και ενδιαφέρθηκα να συνδράμω όπως μπορώ.  Όταν πήγα από τη σημείο είδα μια τραγική κατάσταση που απεύχομαι πραγματικά να συμβεί στον οποιονδήποτε.
Είδα όμως και κόσμο, ο οποίος πρόθυμα και από το υστέρημά του προσέφερε ότι μπορούσε. Ο άνθρωπος πολύ ευγενικά με ενημέρωσε ότι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, δέχτηκε πάνω από 1500 κλήσεις σε μόλις μία μέρα και οτι οι ανάγκες τους έχουν υπερκαλυφθεί για τον επόμενο μήνα.  Τους τηλεφώνησε και μια διαδυκτιακή φίλη η οποία πήρε την ίδια απάντηση.
Διαβάζω σήμερα το παρακάτω άρθρο στο seleo.gr και πέφτω από τα σύννεφα:

Μεγάλη απάτη με τη στημένη παράγκα στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης!
Τις τελευταίες μέρες τον γύρο του διαδικτύου κάνουν διάφορες αναρτήσεις με οικογένεια που ζει στην εξαθλίωση και μένει σε παράγκα περιοχή του Φοίνικα Θεσσαλονίκης διπλά στο Carrefour Μακεδονία.
Χρήστες στα social media κοινοποιούσαν την δημοσίευση με σκοπό να μαζευτούν τρόφιμα αλλα και χρήματα για την οικογένεια. Στο σημείο που βρίσκοταν η οικογένεια έσπευσαν πολίτες για δώσουν τρόφιμα, ρούχα και οτιδήποτε άλλο θεωρούσαν αναγκαίο. Μάλιστα η οικογένεια ''άνοιξε'' λογαριασμό στη τράπεζα με τους πολίτες να καταθέτουν ποσά.
Ωστόσο αυτό ήταν απάτη εις βάρος πολλων ανυποψίαστων πολιτών. Στο seleo μίλησε, η κ. Παυλίδου, αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας, αλληλεγγύης και ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Καλαμαριάς.
Όπως μας ανέφερε και η ίδια, η συγκεκριμένη οικογένεια έμενε στη συγκεκριμένη παράγκα μέχρι και το 2015, όμως μετά βρέθηκε ένα διαμερισμα στον Φοίνικα έναντι ενοικίου 10 ευρώ τον μήνα, το μόνο που έιχαν να πληρώσουν κανονικά ήταν την ΔΕΗ και την ΕΥΑΘ.
Η οικογένεια έφυγε από το συγκεκριμένο διαμέρισμα, για την ακρίβεια το  εγκατέλειψαν για να μείνουν στην παράγκα.
Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος όταν είδε το διαμέρισμα που έδωσε στην οικογένια, αντίκρυσε ένα σπίτι βρώμικο, δεν είχαν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα. Η οικογένεια δεν εμφανίστηκε πότέ ξανά από τότε στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Καλαμαριάς.
Συγκεκριμένα η κ.Παυλίδου αναφέρει πως δεν ήρθαν να πάρουν φαγητό, ο παππάς της ενορίας  στον Φοίνικα πατέρας Κύρος τους πήγαινε το φαγητό. 

Η κ. Παυλίδου, αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας, αλληλεγγύης και ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Καλαμαριάς, τόνισε πως προσπάθησε ο δήμος να έρθει σε επαφή χωρίς όμως αποτέλεσμα από την πλευρά της οικογένειας. Να σημειωθεί πως, υπάρχουν και  δύο ανήλικα παιδιά.

Ο δήμος θα κινηθεί νομικά για τη διευθέτηση του θέματος.

Στη δική μου αντίληψη, δεν έπεσε κάτι για άνοιγμα λογαριασμού και καταθέσεις χρημάτων.  Αναρωτιέμαι, τι ισχύει τελικά?  Υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από το θέμα?  Κάποιος μεταφέρει τα πράγματα όπως τον συμφέρουν για προσωπικό όφελος?  Και αν το δημοσίευμα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε γιατί εγκατέλειψαν το διαμέρισμα και πήγαν στην παράγκα?  Γιατί ο άνθρωπος δεν δέχεται άλλες προσφορές αλλά ενημερώνει ότι οι ανάγκες τους είναι προς το παρόν καλυμμένες?

Γίνεται εκμετάλλευση της καλοσύνης και της ανθρωπιάς μας ή ο στόχος είναι η απαξίωση της ανθρωπιάς και οποιασδήποτε κινητοποίησης σε βοήθεια των συνανθρώπων μας?

Nora Sarissa

www.facebook.com/DREAMWORKS22

Από το Blogger.