#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

24 Οκτωβρίου 2016

Πρωτοσέλιδο τουρκικής εφημερίδας οι εδαφικές διεκδικήσεις Ερντογάν

>


Πρωτοσέλιδο τουρκικής εφημερίδας οι εδαφικές διεκδικήσεις Ερντογάν

Στη τουρκική εφημερίδα Dirilis Postasi,δημοσιεύτηκαν οι πολεμικές διεκδικήσεις Ερντογάν, καθώς ο ίδιος επανέφερε τον περίφημο «Εθνικό Όρκο» της Τουρκίας, τον περίφημο "Misak-i Milli" ή "Ahd-i Milli" που σημαίνει "εθνικός όρκος", ο οποίος επαναφέρει τις βλέψεις σε εδάφη που διεκδικεί εκ νέου η Τουρκία από ανατολή και δύση.

Το εθνικιστικό παραλήρημα Ερντογάν με την αμφισβήτηση εδαφών στη συνθήκη της Λωζάννης, τα οποία ο ίδιος επέκτεινε μέχρι την Θεσσαλονίκη, φαίνεται και από το χάρτη διεκδικήσεων.
Ο "Εθνικός Όρκος" που αναφέρει πλέον ο Ερντογάν έχει τις ρίζες του στο 1920, ο οποίος υιοθετήθηκε από το κοινοβούλιο της οθωμανικής αυτοκρατορίας τον Ιανουάριο του 1920 και λίγο αργότερα από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση των εθνικιστών του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα και προέβλεπε δημοψηφίσματα στις επονομαζόμενες «αδούλωτες περιοχές» που είχε χάσει η Οθωμανική Αυτοκρατορία με την Ανακωχή του Μούδρου.

Οι περιοχές ήταν στο Βόρειο Ιράκ στα νοτιοανατολικά σύνορα, στις επαρχίες Καρς, Αρνταχάν και Βατούμι στα βορειο- ανατολικά αλλά και στην δυτική Θράκη.el.gr

Από το Blogger.