#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

12 Οκτωβρίου 2016

Δεύτερη Ημέρα Χωρίς Σχολείο Για Τα Ελληνόπουλα Στη Βόλβη

>


Δεύτερη Ημέρα Χωρίς Σχολείο Για Τα Ελληνόπουλα Στη Βόλβη

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι αντιδράσεις γονέων στον Προφήτη του δήμου Βόλβης, κατά της φοίτησης παιδιών προσφύγων στο δημοτικό σχολείο του χωριού, με τους περισσότερους γονείς να κρατούν και πάλι τα παιδιά τους στο σπίτι σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Από τους 130 μαθητές, σήμερα προσήλθαν 25 στις τάξεις, έναντι 16 χθες, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου, Σωτήρης Τσιομπάνης.
Ο ίδιος έκανε λόγο για νοοτροπία των κατοίκων της περιοχής που έχει ιστορικό, καθώς το 2011, όταν το σχολείο συγχωνεύθηκε με άλλα δημοτικά γειτονικών χωριών (Ευαγγελισμό, Νυμφόπετρα), οι γονείς των μαθητών και πάλι είχαν αντιδράσει απέχοντας από τα μαθήματα, μη στέλνοντας τα παιδιά τους στο σχολείο έως τον Δεκέμβριο.
Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο κ. Τσιομπάνης τον είχε ενημερώσει για τις αντιδράσεις του 2011. Επισήμανε, ωστόσο, ότι «την εκπαιδευτική πολιτική την καθορίζει το υπουργείο Παιδείας και όχι οι κάτοικοι μιας περιοχής και ο σχεδιασμός προβλέπει ότι τα παιδιά των προσφύγων πρέπει να πηγαίνουν σε δομές που λειτουργούν».
Μέλη της νεοσύστατης Πατριωτικής Κίνησης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης μετέβησαν στον Προφήτη το βράδυ της Δευτέρας και σε συνεργασία με τοπικούς ακραίους δημιούργησαν σχετικό κλίμα. Χρησιμοποιώντας ρητορική Χρυσής Αυγής, επέβαλαν τη «γραμμή» τους στη διάρκεια συνεδρίασης γονέων, που έγινε στο πρώην δημαρχείο, λίγες ώρες μετά το λουκέτο στην αυλόπορτα και τις αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια της «υποδοχής» των πρώτων προσφυγόπουλων.


Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συνέχισης της αποχής των παιδιών από τα μαθήματα, ο κ.Ανανιάδης επισήμανε ότι η εκπαίδευση στο δημοτικό σχολείο είναι υποχρεωτική και βάσει του νόμου δεν μπορούν οι γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, μη αποκλείοντας παρέμβαση εισαγγελέα.

Από το Blogger.