#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

13 Οκτωβρίου 2016

Καταρρέει άλλο ένα παραμύθι: Μείωση και στον τουρισμό (αφίξεις) σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

>


Καταρρέει άλλο ένα παραμύθι:  Μείωση και στον τουρισμό (αφίξεις) σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ 


Σχόλιο Ζαχαρίας : Δεν ξέρω τελικά θα προσμετρηθούν στους "τουρίστες" και οι μόνιμοι παραθεριστές που μας ήρθαν με γιοτ στην ηπειρωτική Ελλάδα, χωρίς βέβαια να μας ρωτήσουν, αλλά προκειμένου να καλύψουν την τρύπα για όλα τους έχω ικανούς. Βέβαια όπως μου έλεγε προχθές επιχειρηματίας, το πρόβλημα δεν ήταν τόσο στις αφίξεις, αλλά ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΑΝ, αφού πλέον στην Ελλάδα επέστρεψαν οι χαζοτουρίστες του πεντακοσάρικου (που τους λέγαμε κάποτε, σήμερα πεντάευρου).

Σε 7.446.222 άτομα ανήλθαν οι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη χώρα το α' εξάμηνο εφέτος, αριθμός που είναι μειωμένος κατά 119.475 άτομα ή 1,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και δημοσιοποιεί η ΕΛΣΤΑΤ, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το µεγαλύτερο µερίδιο των αφίξεων (86,5%), παρουσίασαν µείωση 1,2%, ενώ από τα κράτη - µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφηκε αύξηση 0,9%.
Σηµαντική µείωση των αφίξεων από τις χώρες της Ευρώπης, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται, από τη ΠΓ∆Μ (27,7%), τη Βουλγαρία (10,5%) και τη Γαλλία (20,6%). Αντίθετα, σηµαντική αύξηση, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται από το Ηνωµένο Βασίλειο (13,1%), την Αλβανία (41,6%), και τη Ρουµανία (19,4%).

Στις υπόλοιπες ηπείρους, σηµαντική µείωση των αφίξεων, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται από την Ασία, η οποία οφείλεται κυρίως στη µείωση των αφίξεων από την Τουρκία (-29,2%). Επίσης, µείωση παρατηρείται από την Ωκεανία (-1,3%). Οι αφίξεις από τις υπόλοιπες δύο ηπείρους παρουσιάζουν αύξηση και συγκεκριµένα, σε απόλυτες τιµές, από την Αµερική (1,5%) µε σηµαντική συµβολή από τις ΗΠΑ, και από την Αφρική (24,7%).

Τη µεγαλύτερη συµµετοχή ως προς το σύνολο των αφίξεων από τις χώρες της Ευρώπης έχει το Ηνωµένο Βασίλειο (12,5%) και ακολουθούν η Γερµανία (11,9%), η Βουλγαρία (11,2%), η ΠΓ∆Μ (7,7%) και η Γαλλία (4,9%).

Αναφορικά µε το µέσο µεταφοράς και τον σταθµό εισόδου, παρατηρείται ότι οι περισσότερες αφίξεις έγιναν αεροπορικώς και οδικώς. Όσον αφορά στις αεροπορικές αφίξεις, το αεροδρόµιο των Αθηνών συγκεντρώνει το µεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (24,1%) και ακολουθούν το αεροδρόµιο του Ηρακλείου (10,2%), της Ρόδου (6,7%) και της Θεσσαλονίκης (5,2%). Οι κύριοι σταθµοί εισόδου που συγκεντρώνουν το µεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, οδικώς, είναι οι Εύζωνοι (7,6%) και ο Προµαχώνας (5,7%).

parapolitika.gr

Από το Blogger.