#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

24 Οκτωβρίου 2016

Ρώμη: Η Ευρώπη πρέπει να διαλέξει, ή με εμάς ή με την Ουγγαρία

>


Ρώμη: Η Ευρώπη πρέπει να διαλέξει, ή με εμάς ή με την Ουγγαρία


Συνέντευξη σε υψηλούς τόνους παραχώρησε στην εφημερίδα La Repubblica ο ιταλός υπουργός οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, εξαπολύοντας επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα του ιταλικού προϋπολογισμού.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφασίσει ποιόν θέλει να στηρίξει. Μπορεί να δεχθεί να περάσει, το έλλειμμά μας, από το 2,2% στο 2,3% του ΑΕΠ, για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τους πρόσφυγες και τον σεισμό. Διαφορετικά, μπορεί να διαλέξει την οδό της Ουγγαρίας, εκείνη που υψώνει τείχη μπροστά στους μετανάστες, και πρέπει να απορριφθεί. Αλλά αυτή η επιλογή θα ήταν η αρχή του τέλους», ανέφερφεο ιταλός υπουργός οικονομικών.

Όπως πρόσθεσε, οι ενδείξεις του G 20 είναι όλες υπέρ της ανάπτυξης, κατά της λιτότητας και με στόχο να καταπολεμηθεί η έλλειψη ισότητας. «Η Ιταλία, με τον νέο της κρατικό προϋπολογισμό, μπορεί να αποτελέσει ένα πρότυπο για την Ευρώπη», τονίζει ο Πάντοαν.

«Πριν λίγους μήνες δόθηκαν στην Τουρκία τρία δισεκατομμύρια ευρώ για να αντιμετωπίσει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η Ιταλία, για το θέμα αυτό ξόδεψε περισσότερα χρήματα από όλες τις άλλες χώρες, και τους πρόσφερε μια πολύτιμη βοήθεια. Υπερασπίσθηκε ένα κοινό, δημόσιο αγαθό», τόνισε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου οικονομικών.

Οι δηλώσεις Πάντοαν έρχονται να προστεθούν σε εκείνες που έκανε πριν από μερικές ημέρες ο ίδιος ο ιταλός πρωθυπουργός, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Όπως είχε τονίσει ο κ. Ρέντσι, η Ιταλία θα ακούσει τυχόν ενστάσεις των Βρυξελλών, αλλά δεν εννοεί να αλλάξει την κύρια δομή του προϋπολογισμού της για το 2017.

thetoc.gr

Από το Blogger.