#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

07 Οκτωβρίου 2016

To κίνημα του "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη"-Χαμός για πλειστηριασμούς

>


To κίνημα του "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη"-Χαμός για πλειστηριασμούς

Η εικόνα των πάνοπλων αστυνομικών σε Ισπανία και Πορτογαλία να πετούν με τη βία ανθρώπους από τα σπίτια τους με διαταγή δικαστηρίου στοίχειωνε μέχρι πρότινος το Μέγαρο Μαξίμου.

Εσχάτως όμως και υπό την πίεση των δανειστών και της συμφωνίας του περασμένου Μαΐου από το «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» φτάσαμε στη χθεσινή «Μεγάλη Τετάρτη» όπου στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας υπήρξε μπαράζ πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και επεισόδια μεταξύ ιδιοκτητών, αλληλέγγυων και δυνάμεων της αστυνομίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ειρηνοδικεία Αττικής, (τρεις στο Λαύριο, δύο στη Νέα Ιωνία, τέσσερις στον Μαραθώνα, έξι στο Κορωπί και σε Ίλιον, Νίκαια, Μέγαρα, Χαλάνδρι, Πειραιάς, Σπέτσες), Θεσσαλονίκης έλαβαν χώρα πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για λογαριασμό του δημοσίου ακόμη και για 500 ευρώ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, με αιχμή τα Ειρηνοδικεία Θεσσαλονίκης, Αθηνών, Περιστερίου και Ιλίου σημειώθηκαν εντάσεις και επεισόδια.

Στη Θεσ/νίκη μετά τα επεισόδια που είχαν γίνει την περασμένη Τετάρτη, με κεντρικό σύνθημα «Πρώτη φορά Αριστερά- Μόνο με τα ΜΑΤ μπορεί να κυβερνά», περισσότεροι από 300 πολίτες συγκεντρώθηκαν εκ νέου έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης και κατάφεραν να ματαιώσουν πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας ενός διαμερίσματος 80 τ.μ. μιας εξαμελούς οικογένειας. Στα επεισόδια συνελήφθη άνδρας που πέταξε μπουκάλι με νερό εναντίον αστυνομικού. Για τη σύλληψή του πραγματοποιήθηκαν δυο συγκεντρώσεις έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης και στο Α.Τ Λευκού Πύργου.

Ένταση, σημειώθηκε και στα ειρηνοδικεία Αθηνών (στην οδό Λουκάρεως), Περιστερίου και Ιλίου. Στο Περιστέρι ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν 3 πλειστηριασμοί μιας πρώτης κατοικίας και δύο καταστημάτων. Έξω από το Ειρηνοδικείο είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 25 άτομα που δεν επέτρεψαν την είσοδο των συμβολαιογράφων εντός του κτιρίου και έτσι η διαδικασία αναβλήθηκε.

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας είχαν προγραμματισθεί να βγουν στο σφυρί τρία διαμερίσματα, και τα τρία πρώτες κατοικίες. Και εκεί συγκεντρώθηκε κόσμος με αποτέλεσμα η διαδικασία να αναβληθεί.

Και όλα αυτά ενώ εκκρεμεί η πώληση των λεγόμενων «κόκκινων» δανείων, στεγαστικών και επιχειρηματικών, σε ξένα funds. Ωστόσο το ενδιαφέρον για τα κόκκινα στεγαστικά είναι μειωμένο καθώς οι τιμές ακινήτων έχουν καταρρεύσει σε όλη τη χώρα και δεν υπάρχει ζήτηση στην αγορά. Παρά ταύτα οι τράπεζες «καίγονται» να εξυγιάνουν τα χαρτοφυλάκιά τους με δεδομένη και τη μνημονιακή δέσμευση για μείωση κατά 40% των κόκκινων δανείων που διαθέτουν.

thetoc.gr

Από το Blogger.