#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

#Ελλάδα #Διεθνή #Συνωμοσία #Αποκαλύψεις

05 Φεβρουαρίου 2017

Αφγανιστάν: Περισσότεροι από 100 νεκροί από χιονοστιβάδες

>


Αφγανιστάν: Περισσότεροι από 100 νεκροί από χιονοστιβάδες

Oι σφοδρές χιονοπτώσεις που πλήττουν το Αφγανιστάν από την Πέμπτη προκάλεσαν τον θάνατο 100 και πλέον ανθρώπων, μεταξύ αυτών 50 κατοίκων ενός χωριού στο Νουριστάν (βορειοανατολικά) το οποίο ισοπεδώθηκε την Κυριακή από χιονοστιβάδα, την ώρα που οι ομάδες διάσωσης με πενιχρά μέσα επιχειρούσαν να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες.

«Τουλάχιστον 50 πτώματα ανασύρθηκαν ωστόσο δεν έχουμε καταφέρει να προσεγγίσουμε κι ένα άλλο χωριό που θάφτηκε (κάτω από το χιόνι)» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμαντ Ομάρ Μοχαμαντί, εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Φυσικών Καταστροφών.

Προτού γίνει γνωστή η τραγωδία, που εκτυλίχθηκε σε μια ορεινή δύσβατη περιοχή στην οροσειρά Παμίρ, οι αρχές είχαν ήδη καταμετρήσει «54 νεκρούς και 52 τραυματίες από χιονοστιβάδες ή εξαιτίας του ψύχους σε 22 επαρχίες» της χώρας, εκ των συνολικά 34.

Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες ώρες και ημέρες, όσο οι ομάδες διάσωσης καταφέρνουν σταδιακά να προσεγγίσουν τις απομακρυσμένες περιοχές, όπου σύμφωνα με το ΑΠΕ, η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω της κακοκαιρίας.

Και το γειτονικό Πακιστάν θρηνεί θύματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα: τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα από δύο χιονοστιβάδες σε περιοχές στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

ΠΗΓΗ

Από το Blogger.